U ovim zemljama priroda je predivna, gradovi su čisti a školstvo je besplatno.Ovo nije bajka, ovo je stvaran život i događa se upravo ovdje:

Novi Zeland

Kako da ne budeš sretan kada te okružuju plave planine, nevjerovatna priroda i razne vrste krajolika od kojeg zastaje dah? Čist zrak i najraznovrsniji biljni i životinjski svijet koji ih okružuje čini stanovnike Novog Zelanda najsretnijim ljudima na planeti.

Nizozemska
Tajna sreće stanovnika Nizozemske je u njihovoj fizičkoj aktivnosti i ljubavi prema biciklizmu. Svaki Nizozemac će se prvo pohvaliti sigurnim biciklističkim stazama koje se u njihovoj zemlji prostiru oko 30.000 kilometara. Ako budete sretne ruke i posjetite Amsterdam ne zaboravite da se po ovom gradu provozate biciklom.

Finska
Onog trena kada uđete u finsku saunu svi vaši problemi i brige će ispariti. Unatoč malom broju stanovnika (5,2 milijuna ljudi), Finska posjeduje oko 3,3 milijuna sauna. One se nalaze svuda, od obala i jezera pa do stambenih zgrada.

Švicarska
Zemlja koja je proizvođač čokolade ne može imati nesretno stanovništvo. Šalu na stranu, stanovnici ove zemlje su zagovornici zdravog načina života – mnogi uživaju u skijanju, vožnji kajaka i paraglajdingu. Švicarska je poznata i kao zemlja s najmanjom stopom pretilosti u svijetu.

Švedska
Istraživanja su pokazala da su Šveđani izuzetno sretan narod. Njihova tajna je u običaju koji se kod njih naziva Fika i podrazumijeva popodnevne pauze od posla. Svaki čovjek dnevno odvoji par minuta da bi se “restartao” od posla i otišao na kavu ili ručak s prijateljima. Ove male pauze traju samo 15 minuta, ali se koriste svaka dva sata. Zahvaljujući ovoj navici, Šveđani su najveći potrošači kave na svijetu.

Australija
Australija je jedna od najčišćih zemalja na svijetu, a najviše se polaže na zajednicu. Razlog za ovo je kažu Australijanci ljubav prema roštilju i druženju. Ljudi koji žive u ovoj zemlji imaju običaj da se redovito okupljaju u parkovima i provode vrijeme s prijateljima.
Istraživanja su rađena u 157 država a Hrvatska je zauzela 74.mjesto. Najnesretnijih pet država na svijetu su Burundi, Sirija, Togo, Afganistan i Benin .
Izvještaj o sreći uključuje analizu s područja gospodarstva, psihologije, zdravlja, BDP-a po glavi stanovnika, zatim s područja društvene podrške, očekivane životne dobi, percepcije korupcije i solidarnosti sugrađana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime