Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Dok Europska unija prijeti Turskoj novim sankcijama, turski predsjednik uzvraća prijetnjama Europi. Naime, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kritizirao je Europsku uniju zbog njezinih opetovanih prijetnji sankcijama Turskoj i zaprijetio da će “otvoriti vrata” i poslati još militanata Islamske države prema Europi.

“Već sam to rekao. Vi možda podcjenjujete ovo (upozorenja). Ta vrata će se otvoriti. Počelo je slanje pripadnika Daesha vama i nastavit će se”, rekao je Erdogan koristeći arapski akronim za Islamsku državu (IS). “Tada ćete biti prepušteni sami sebi”, dodao je.

VEZANE VIJESTI
Turska: preko 75 tisuća migranata pustili smo u EU

EU je upozorio da obrati pozornost na svoj odnos prema zemlji koja je primila četiri milijuna izbjeglica. Također je kritizirao zbog zastoja u pretpristupnim pregovorima Turske s Unijom i kršenju danih obećanja.

EU je prozvao i zbog najave novih sankcija podsjetivši kako su im nametali sankcije od 1959. pa 1963. Kazao je i kako stalno koče Tursku, a nikada ne ispune svoja obećanja te na kraju poručio: “Hej EU, Turska je drugačija od zemalja koje si dosad znala!”

VEZANE VIJESTI
Turska uhitila i deportirala terorista s hrvatskim državljanstvom

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here