JOZIĆ NOVINC Ako ne vjerujete u koronu, dođite u sisačku bolnicu

Necijepljeno je 95% covid bolesnika koji dođu u OB Sisak

438

Proteklih tjedana brojevi vezani uz koronavirus divljaju, kako u Europi i svijetu, tako i u Hrvatskoj pa i u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Velik je pritisak oboljelog stanovništva od koronavirusa na sisačku Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić.

Voditeljica Odjela infektologije Tonka Jozić Novinc podsjetila je da je bolnica nakon potresa ostala bez šest zgrada, od kojih je u međuvremenu dio obnovljen:

“Ovo u četvrtom valu pandemije je nemilosrdno! Nisam to očekivala obzirom da nismo imali cjepivo prošle godine i da smo imali kapacitete, sada je situacija takva da smo morali još dva odjela prenamijeniti. Međutim, ni to nije dovoljno za prijem svih bolesnika, koji nažalost, većina njih dolazi u vrlo teškom stanju. 95%-96% njih je necijepljeno i to je teška okolnost gdje drugi odjeli trpe na račun covid bolesnika, a nemamo ni približno dovoljno osoblja.”

Odgovornost je na svima nama, ponovila je Jozić Novinc:

“Ovo je situacija koja se tiče svih. Ne može sav teret pasti na Bolnicu u situaciji u kojoj se nalazimo. Nakon potresa uspjeli smo se organizirati, ali to je daleko od onoga kakve su potrebe. Ljudi koji još nisu shvatili, ja ih molim dođite ovdje na Odjel infektologije volontirati ili vidjeti kako izgledaju bolesnici svaki dan kojima nedostaje zraka i bore se za svoj život. Ja vas molim još jednom da ne vjerujete u teorije zavjere. Dođite, cijepite se da se ne dovedete u situaciju u kojoj se naši i mlađi i stariji sugrađani nalaze.”

Doktorica je još jednom ponovila apel:

“Nemojte dozvoliti da se nalazimo u 21. stoljeću i da padnemo na ispitu. Kakva je sada situacija, ljudski život se spustio na najnižu razinu. Nemojmo to dozvoliti, cijepite se. Pozivam vas, dođite, ako netko nije vidio tegobu tih bolesnika kako se muče, dođite i vidjet ćete iz prve ruke.”

Cijeli razgovor poslušajte u nastavku:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime