JVP Grada Petrinje novi Kolektivni ugovor

Ugovorom se uređuju međusobna prava i obveze ugovornih strana te područje primjene Kolektivnog ugovora

76

U Maloj vijećnici Grada Petrinje 8. srpnja je potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje kojim se uređuju međusobna prava i obveze ugovornih strana te područje primjene Kolektivnog ugovora. Ugovor su potpisali gradonačelnik Darinko Dumbović, zapovjednik petrinjske Javne vatrogasne postrojbe Zvonimir Ljubičić te povjerenik sindikalne podružnice Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Milan Trošelj.

Gradonačelnik Dumbović je pritom istaknuo kako je gradska profesionalna postrojba važan segment u životu grada, ne samo vezano uz požare ili uz elementarne nepogode i zaštitu ljudi i imovine, već kao aktivni sudionici brojnih događanja.

„Ovaj Kolektivni ugovor je izuzetno važan. Kada se rade pregovori i razgovori oko Kolektivnih ugovora uvijek ja važno da se pronađe „zlatna sredina“, da se postigne konsenzus, Grad kao osnivač, Javna vatrogasna postrojba kao poslodavac i sindikat.  Vatrogasci su ti koji rade kao zajednica i odgovorno društvo prvenstveno  kada je gradu najteže, kada spašavate imovinu i ljude. Tu ste vi ispred mnogih drugih. Zato se trudimo sve staviti u financijski okvir kako bi u konačnici svi bili zadovoljni. Danas smo došli do tog rješenja, ono je pred nama i ja ga svečano potpisujem. Želim da Kolektivni ugovor bude jedna dogovorena obveza između svega onoga što morate odraditi i svega onoga što mi kao grad nastojimo riješiti prema vama koji nam pomažete. Vi ste nam i „lijeva i desna ruka“ kad je u pitanju bilo kakva elementarna ili bilo koja druga nepogoda, ali i sve drugo što radimo. Mislim da smo pronašli zlatnu sredinu i da ćete svi biti zadovoljni. Ovaj Ugovor nam je temelj nečega što započinjemo u jednom novom ciklusu.“, kazao je gradonačelnik zahvalivši vatrogascima na svemu što čine.

VEZANE VIJESTI
Dio Petrinje i dalje bez pitke vode

Zvonko Ljubičić, zapovjednik JVP Petrinja istaknuo je kako je Kolektivni ugovor isti kao što je bio i prije četiri godine te da je jedina promjena u stimulativnim otpremninama za ljude koji odlaze u mirovinu.

Zadovoljstvo potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora izrazio je i sindikalni povjerenik JVP Grada Petrinje Milan Trošelj.

„Ovo je treći Kolektivni ugovor u nizu koji potpisujemo s Gradom kao osnivačem i Javnom vatrogasnom postrojbom kao poslodavcem. Ovaj Kolektivni ugovor koji je pred nama, u ničem se značajno ne razlikuje od prethodnog Kolektivnog ugovora što bi značilo da su zaposlenici i osnivač zadovoljni. Materijalna prava su ostala gotovo ista, radi se o nekim sitnim ažuriranjima. Htio bi iskoristiti priliku da se zahvalim gradonačelniku na razumijevanju, što je pronašao sluha i što se trudio da skupa s čelnicima Gradske uprave i poslodavcem, gospodinom Ljubičićem pronađe kompromis i da na kraju budemo svi s tim zadovoljni. Zahvaljujem gradonačelniku što je prepoznao Javnu vatrogasnu postrojbu kao jednu kvalitetnu snagu u kojoj vlada zajedništvo i na koju se može računati 24 sata, ne samo što se tiče protupožarne zaštite već i ostalih poslova za dobrobit grada i građana Petrinje“, rekao je Trošelj.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here