KARLOVAC Odlučnim i hrabrim postupanjem policijskih službenika spašen ljudski život

Ušli su u kuću u plamenu i iznijeli nepokretnu osobu

269
Foto: Ravnateljstvo policije

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, su prilikom obavljanja svojih redovnih zadaća na području Karlovca, u subotu, oko 12,50 sati uočili požar obiteljske kuće. Odmah su izvijestili operativno komunikacijski centar PU karlovačke i vatrogasce te pristupili gašenju s nekoliko protupožarnih aparata.

Foto: Ravnateljstvo policije

Kako se  požar sve više širio, postojala je opasnost da do dolaska vatrogasaca zahvati cijelu kuću te su policijski službenici ušli u kuću kroz prozor, da bi provjerili da li se u kući nalaze osobe. Ulaskom u jednu od prostorija u njoj na podu su zatekli mlađu žensku osobu, koju su iznijeli kroz prozor i prenijeli je na sigurno. Utvrđeno je da se radi o nepokretnoj mlađoj ženi, osobi s invaliditetom

Iz požarom zahvaćene kuće spasili su i psa, a budući da se u neposrednoj blizini kuće nalazilo parkirano osobno vozilo, smatrali su kako postoji opasnost da ga zahvati požar stoga su ga policijski službenici odgurali desetak metara od kuće.

Foto: Ravnateljstvo policije

Do dolaska vatrogasaca, policijski službenici nastavili su sa gašenjem požara.

Policijski službenici su ovim hrabrim činom spasili život mladoj osobi koja zbog svog invaliditeta nije mogla izaći van iz kuće, a upornošću u gašenju usporili širenje požara do dolaska vatrogasaca.

 

Izvor: Ravnateljstvo policije

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime