Kazna od 30 tisuća kuna za put bez propusnice

18446

Prometne kolone, negdje duže i od kilometra, na ulazima u sve veće hrvatske gradove okarakterizirale su prvi dan primjene zabrane izlaska građana iz njihovih mjesta prebivališta, piše u srijedu Jutarnji list.

Policija jučer još nije u potpunosti počela primjenjivati ovu mjeru, što njeni pripadnici i sami priznaju, a bilo je vidljivo i na terenu, navodi dnevnik.

“Još danas smo tolerantni, ali od srijede ide puna primjena. Tko nema propusnicu, dobit će prijavu inspektoratu, a prva kazna za prekršitelje bit će oko 30.000 kuna”, rekao je jučer Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Petek na Gorice u doba korone, apel na građane: Ostanite doma

Ipak, i policija je primijenila, barem jučer, različite metode nadzora kretanja građana. Primjerice, iz Zagreba možete izaći bez problema, ali kontrola vas čeka na ulazu u grad.

U Splitu se kontrolira i ulaz i izlaz iz grada. Policija je ipak građanima dala još jedan dan da se prilagode novim mjerama. Jučer u ranim popodnevnim satima i sami smo se osvjedočili kako je zapravo lako izaći, a teško ući u grad Zagreb, donosi Jutarnji list.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here