Kerum na Pantovčaku: Grabar-Kitarović želi pokrenuti hrvatsko gospodarstvo

484

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum ocijenio je u utorak nakon razgovora s predsjednicom Republike da Kolinda Grabar-Kitarović želi pokrenuti procese koji će aktivirati gospodarstvo, poduzetništvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Kerum je s Grabar-Kitarović razgovarao na Pantovčaku u sklopu razgovora predsjednice države o stanju u zemlji, posebno gospodarskoj situaciji, s parlamentarnim političkim strankama, sindikatima, poslodavcima i drugim sudionicima društvenoga i gospodarskog života Hrvatske.

Izrazivši zadovoljstvo sastankom, Kerum je novinarima kazao kako je predsjednici Grabar-Kitarović govorio o problemima poduzetnika koji “gube volju ući u neki posao jer ih čeka puno nameta, kontrola, poreza”.

VEZANE VIJESTI
Okrugli stol u Uredu predsjednice, nazočio župan Žinić

“Jedan od bitnih problema u Hrvatskoj je negativna klima koja se pušta kroz medije, često mijenjanje propisa vezanih uz poduzetništvo; jedna klima koja ne ide na ruku poduzetnika da bi otvarao nova radna mjesta”, naglasio je Kerum.

Smatra kako svatko tko se bavi politikom ima zadaću pridonijeti tome da se pokrene hrvatsko gospodarstvo.

Kerum pritom ističe da glavne instrumente za to ima Vlada, a kao negativan primjer navodi Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR) koja, kaže, ima ogromne novce na računu i nedovoljno ih plasira ili ih plasira u loše projekte.

VEZANE VIJESTI
DRUGI DAN BORAVKA PREDSJEDNICE U ZGŽ Država darovala zemljišta u Gornjoj Bistri i Svetoj Nedelji

“Novac od HBOR-a ne može dobiti dobar projekt, već onaj tko je podoban, odnosno onaj tko je politički blizu s vladajućom strukturom”, smatra Kerum.

Ocjenjuje da vlast nema volje za pokretanjem poduzetništva i novih projekata.

“Vlast, koja god dođe, samo gleda kako da što duže ostane na vlasti, a koji su konkretni problemi gospodarstva i rješavanje gospodarske krize ih ne zanima”, kazao je.

Poziv na Pantovčak predsjednica Republike Grabar-Kitarović uputila je i Jadranki Kosor, nezavisnoj zastupnici koja je predsjednica saborskoga kluba kojem pripada i Kerum, no ona nije došla na sastanak.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica Republike uručila odlikovanja djelatnicima Policijske postaje Petrinja

Kerum je na pitanje novinara rekao da ne zna zašto Kosor nije došla, a Hini je iz Ureda predsjednice rečeno da nisu dobili ispriku ili informaciju o njenom nedolasku.(Hina)

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here