Kerum na Pantovčaku: Grabar-Kitarović želi pokrenuti hrvatsko gospodarstvo

484

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum ocijenio je u utorak nakon razgovora s predsjednicom Republike da Kolinda Grabar-Kitarović želi pokrenuti procese koji će aktivirati gospodarstvo, poduzetništvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Kerum je s Grabar-Kitarović razgovarao na Pantovčaku u sklopu razgovora predsjednice države o stanju u zemlji, posebno gospodarskoj situaciji, s parlamentarnim političkim strankama, sindikatima, poslodavcima i drugim sudionicima društvenoga i gospodarskog života Hrvatske.

Izrazivši zadovoljstvo sastankom, Kerum je novinarima kazao kako je predsjednici Grabar-Kitarović govorio o problemima poduzetnika koji “gube volju ući u neki posao jer ih čeka puno nameta, kontrola, poreza”.

“Jedan od bitnih problema u Hrvatskoj je negativna klima koja se pušta kroz medije, često mijenjanje propisa vezanih uz poduzetništvo; jedna klima koja ne ide na ruku poduzetnika da bi otvarao nova radna mjesta”, naglasio je Kerum.

Voliš kuhati?
VEZANE VIJESTI
Grabar Kitarović: nitko ne smije biti iznad zakona, ali zahtjeve branitelja treba uzeti u obzir

Smatra kako svatko tko se bavi politikom ima zadaću pridonijeti tome da se pokrene hrvatsko gospodarstvo.

Kerum pritom ističe da glavne instrumente za to ima Vlada, a kao negativan primjer navodi Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR) koja, kaže, ima ogromne novce na računu i nedovoljno ih plasira ili ih plasira u loše projekte.

“Novac od HBOR-a ne može dobiti dobar projekt, već onaj tko je podoban, odnosno onaj tko je politički blizu s vladajućom strukturom”, smatra Kerum.

Ocjenjuje da vlast nema volje za pokretanjem poduzetništva i novih projekata.

VEZANE VIJESTI
Kolinda Grabar-Kitarović Večernjakova osoba 2015. godine

“Vlast, koja god dođe, samo gleda kako da što duže ostane na vlasti, a koji su konkretni problemi gospodarstva i rješavanje gospodarske krize ih ne zanima”, kazao je.

Poziv na Pantovčak predsjednica Republike Grabar-Kitarović uputila je i Jadranki Kosor, nezavisnoj zastupnici koja je predsjednica saborskoga kluba kojem pripada i Kerum, no ona nije došla na sastanak.

Kerum je na pitanje novinara rekao da ne zna zašto Kosor nije došla, a Hini je iz Ureda predsjednice rečeno da nisu dobili ispriku ili informaciju o njenom nedolasku.(Hina)

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here