Kod Petrinje pronašao oružje u šupi i dragovoljno ga predao policiji

150
Foto MUP

Muškarac u mjestu Vratečko kod Petrinje pronašao je u šupi veću količinu oružja koje je dragovoljno predao policiji, koja je taj slučaj navela kao primjer ispravnog postupanja sa zaostalim oružjem.

Kako je obavijestila PU sisačko-moslavačke županije, građanin je čisteći šupu pronašao automatsku pušku, 500 komada streljiva, devet ručnih bombi, jednu ručnu kumulativnu bombu, dvije tromblonske mine i 600 grama vojnog eksploziva. Nakon prijave oružje je s mjesta pronalaska pokupio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Istoga dana, građanka je policiji u Kutini dragovoljno predala šest trotilskih metaka i sedam inicijalnih kapisli.

Policijska uprava poziva građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Također pozivaju sve one koji još u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

PU napominje da građani oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da pozovu stručno osposobljene policijske službenike koji će ga preuzeti na siguran način.

Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime