Glazbeni događaji u mjesecu svibnju, uspješan rad Hrvatskog pjevačkog društva Slavulj te kvalitetna višegodišnja suradnja ovog društva s gradskim vodstvom bili su povod današnjeg sastanka predstavnika Slavulja s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem.

 

Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj djeluje od 1864. godine. Iza društva su 153 godine neprekidnog i kontinuiranog rada, a bez Slavulja ne prolazi niti jedna značajnija manifestacija u Petrinji. Imali ste uspona i padova, ali ste se uspjeli održati, a Grad vam je uvijek bio i bit će na rasploganju, istaknuo je gradonačelnik Darinko Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Crtežima ukrasili staze petrinjskog gradskog parka

Gradonačelniku je na velikoj podršci zahvalio predsjednik HPD-a Slavulj Željko Crnković.

S radom Slavulja upoznala se i zagrebačka publika u utorak, 24. travnja prilikom koncerta povodom 100. obljetnice rođenja kardinala Domenica Bartoluccia. Repertoar sa zagrebačkog koncerta imat će priliku čuti i Petrinjci u subotu, 27. svibnja u Župnoj crkvi Svetog Lovre.

 

Zahvaljujući suradnji njihovih dirigenata, Slavuljima će se u subotu pridružiti članovi mladog i uspješnog mješovitog zbora Siparantum s Kosova koji će svoj samostalni koncert u Petrinji održati u nedjelju, 28. svibnja  u Hrvatskom domu.  Crnković je pozvao sve zainteresirane da dođu na koncerte 27. i 28. svibnja kako bi svi zajedno doživjeli emociju sakralne glazbe opjevane starim stilom, tzv. gregorijanom, ali i prožete novim modernim stilom kako bi bili zadovoljeni glazbeni ukusi svih naraštaja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here