Krađe skupocjenih traktora nastavljaju se i u ovoj godini!

Krađe skupocjenih traktora nastavile su se i u ovoj godini, ali ovaj put su lopovi uhićeni.

828

Krađe skupocjenih traktora, koji su često lani bili na meti lopova, nastavile su se i u ovoj godini, ali ovaj put su lopovi uhićeni, te ih je policija kazneno prijavila zbog teške krađe traktora iz garaže na području općine Klakar nedaleko Slavonskog Broda, objavila je HINA. Brodsko-posavska policija u utorak je priopćila kako 18-godišnjaka i 26-godišnjaka sumnjiči da su, u razdoblju od 15. do 19. siječnja, iz privatne garaže u vlasništvu 63-godišnjakinje ukrali traktor vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je pronašla traktor i vratila ga vlasnici.

Inače, u danima prije Božića prošle godine istarski policajci otkrili su 24-godišnjaka koji je s poljoprivrednog zemljišta u Valturi ukrao traktor Massey Ferguson vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Kradljivcima u Slavoniji ‘posao’ olakšavaju prazna sela

Nepoznati su lopovi sredinom rujna u Bedeniku iz štaglja ukrali 100 tisuća kuna vrijedan traktor Fendt od 100 konjskih snaga, a da nitko u selu ništa nije vidio ni čuo. U štaglju su dva manja traktora ostala netaknuta, a pokradeni vlasnik sumnja da lopovi traktor nisu odvezli, već ga utovarili u kamion i pobjegli.

S gradskog groblja u Oroslavlju u srpnju su ukradeni traktor i priključni stroj, a vlasnik je oštećen za više od 100 tisuća kuna. Traktor i stroj bili su parkirani ispod nadstrešnice kod mrtvačnice. Traktor je bio kupljen prije pet godina i stajao je 50 tisuća eura, a trenutna vrijednost traktora i malčera je oko 300 tisuća kuna.

Radni stroj jedne tvrtke, marke Antonio Carraro i vrijedan oko 200.000 kuna, je u drugoj polovici srpnja ukraden s parkirališta u Jastrebarskom, a policija traga i za lopovom ili više njih koji su početkom prošle godine u mjestu Palanjek Pokupski na području Lekenika ukrali oko 15.000 kuna vrijedan neregistrirani traktor.

Početkom svibnja u Donjem Stupniku kod Zagreba ukraden je traktor marke Ecotrac 40, čime je oštećena tvrtka iz Zagreba za 120.000 kuna. Sredinom travnja u Velikoj Kosnici ukraden je traktor marke Goldoni vrijedan oko 100.000 kuna.

Ne kradu se samo cijeli traktori, već i samo dijelovi

To potvrđuje i slučaj od sredine prosinca prošle godine, kada je na području Koprivničko-križevačke županije nepoznati lopov u Širokom Selu s traktora u vlasništvu 75-godišnjaka ukrao dva prednja kotača, akumulator, anlaser, alternator, polugu za hidrauliku i druge dijelove. Radilo se o traktoru marke Torpedo koji se nalazio u štaglju.

Na meti lopova je i gorivo iz traktora, pa su tako u prvoj polovici rujna u Murskom Središću s polja nepoznati lopovi obili rezervoar dvaju traktora, te ukrali više desetaka litara goriva. Potom su provalili u kabinu jednog traktora i ukrali razni alat, te druge predmete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here