Iako je kraljica jeseni Jesenka u Glinu stigla na vrijeme, s prvim danom jeseni, djeca iz Dječjeg vrtića Bubamara nisu je dočekala u gradskom parku jer je padala kiša. Jesenka se skrila u duplju stabla, brala jesenske plodove i strpljivo čekala mališane. Kad je kiša prestala i ukazalo se sunce, a Jesenka se vratila iz berbe šipka, susrela se i s glinskim mališanima.

„Danas je u Glini kraljica jeseni Jesenka, čije se kraljevstvo prostire diljem svijeta, od kraja ljeta do početka zime. Zapravo, jesen je u Glinu stigla u nedjelju, 23. rujna, ali se u ponedjeljak zbog kiše skrivala ovdje u parku u dupljama stabala. Onda je čula da ovdje na području Gline ima puno šipka, a kraljica jeseni Jesenka voli piti čaj od šipka jer je jako zdrav zbog C vitamina. Tako je protekla dva dana brala šipak kojim je čak ukrasila i svoju krunu, a sada je ovdje u gradskom u parku. Ovdje je pedesetak djece iz vrtića sa svojim tetama odgajateljicama i ravnateljicom. Prvo sam ih pozdravila i ispričala kako sam došla u Glinu i što sam radila, ispričala sam im priču o Kestenku lutalici, čuli su razgovor jeseni i jabuke, imamo jednu interaktivnu jesensku predstavu. I oni su meni zapjevali i zaplesali, a zatim sam s punom košarom lišća prošla između njih i dok sam ja razbacivala lišće, oni su glumili vjetar i lišće razbacali uokolo“, kazala nam je Jesenka (Lidija Klobučar).

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Kostanjević za Uskrs građane pozvao na zajedništvo

Djeca su stigla u gradski park u pratnji svojih teta i ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara Andreje Kuzmić.

„Kao i svake godine došli smo pozdraviti jesen koja je došla, pokucala na vrata našega grada i pozvala nas da joj se pridružimo. Došli smo u gradski park zajedno s djecom, s njihovim eko kreacijama. Od različitih vrsta papira složili smo šeširiće i ogrlice, prošetali našim gradom i pozdravili jesen koja nas je dočekala sa kraljicom jeseni Jesenkom. Ispričala nam je priču o kestenu i jabuci u našem gradskom parku. Kroz pjesmu, ples i poneku recitaciju djeca su pozdravila Jesenku i na taj smo način, ovog lijepog sunčanog dana, pozdravili jesen u našem gradu “, rekla je Kuzimić.

VEZANE VIJESTI
Niz događanja u glinskom gradskom parku

Za kraj, kraljica jeseni Jesenka uputila je prigodnu poruku i našim slušateljima:

„Hvala Radio Banovini na medijskom pokroviteljstvu! Pozdrav svim jesenoljupcima i ne zaboravite piti čaj od šipka!“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here