Međunarodni dan sestrinstva u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači

735

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva u Neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot” održana je besplatna akcija mjerenja krvnog tlaka, masnoće i šećera u krvi, te spirometrije. Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec podijelio im je ruže i čokolade, a nakon što su mu sestre izmjerile tlak zahvalio im se te istaknuo:

“Svakodnevno rade, trude se i važan su čimbenik cijelog tog kruga koji se bavi liječenjem i zdravljem ljudi. Prigoda je to kako dati potporu da i dalje tako ustraju jer uistinu su vrlo bitne i vrlo važne. Stoga, svim medicinskim sestrama na području ove ustanove, ali i svih zdravstvenih ustanova na području Sisačko-moslavačke županije i na području cijele Republike Hrvatske želim sretan Međunarodni dan sestrinstva”.

Ravnateljica bolnice doktorica Marina Kovač kazala je da nastoje zadržati medicinske sestre pravim uvjetima:

VEZANE VIJESTI
Negativni trendovi sigurnosti u prometu na području SMŽ

“Mi smo zadovoljni jer ovaj veliki broj sestara uspijevamo održavati i kroz financijski dio, a isto tako nam sestre nisu otišle, iako se puno o tome govori. U zadnjih 10 godina negdje pet sestara je otišlo što u stvari nije neki broj koji ne bi bio zamjenjiv”.

Upravo medicinske sestre, kazala je Kovač, obavljaju veliki dio svakodnevne njege pacijenata.

“U našoj bolnici sestrinski dio posla je zaista velik i opsežan, puno truda, zalaganja, brige o pacijentu upravo obavljaju medicinske sestre i medicinski tehničari. Radi se o jednom značajnom broju našeg osoblja, dakle 290 medicinskih sestara i tehničara radi u ovoj bolnici. One su nezaobilazni dio našeg rada, našeg cijelog medicinskog tima. Sestre su ta osnova, taj temelj na kojem se zasniva medicinska njega. One su tu u svim situacijama i velika su potpora našim pacijentima tijekom liječenja – i kroz bolnički dio, kroz ambulantni i kroz dijagnostiku”.

Dobri primjeri u ovoj profesiji potaknuli su i nove suradnje i više mogućnosti za studente medicinskih zanimanja.

VEZANE VIJESTI
Otvorena ambulanta ZZJZ SMŽ u Popovači

“Sestrinska profesija u ovoj bolnici ima svoju budućnost. Mi o tome razgovaramo tako da bi jednog dana, i ovo što je dožupan i predložio, da budemo baza za medicinsku školu, jer veliki dio mladih ljudi iz ovog područja upravo bira medicinsko zanimanje računajući da će jednog dana uz ovakvu ustanovu naći posao i da će ovdje naći svoju budućnost”.

Medicinska sestra Danijela Čukelj kolegicama i kolegama čestitala je njihov dan:

“Svim svojim kolegicama i kolegama čestitam Međunarodni dan sestrinstva. Ono što znamo o sestrinstvu je profesija. Rađamo s puno empatije, radimo s puno empatije”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here