KUTINA Radovi na domu za starije u završnoj fazi

Dom je u potpunosti završen, osim instalacija plina i struje

245
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak obišao je u utorak, 10. listopada zgradu ispostave Doma za starije osobe Sisak u Kutini, gdje su radovi gotovo posve dovršeni i Dom spreman za prijam prvih korisnika:

Foto: Sisačko-moslavačka županija

„U samoj završnoj fazi su radovi na prvom javnom domu za starije osobe u Kutini i na području cijele Moslavine. Trenutno se izvode radovi na instalacijama plina i struje, koji su potrebni kako bi se zgrada priključila na plin i struju. Nakon toga očekujemo tehnički pregled, izdavanje uporabne dozvole i za nešto više od mjesec dana očekujemo useljavanje prvih korisnika u Dom za starije. Dom je u potpunosti završen, osim instalacija plina i struje, potpuno je namješten, namještaj čeka svoje korisnike i zaista smo sretni da nakon nekoliko desetljeća osiguravamo prvi javni dom na području Kutine, na području Moslavine, a na zadovoljstvo svih budućih korisnika.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ovo nisu jedina ulaganja Sisačko-moslavačke županije u proširenje kapaciteta domova za starije. Ulažemo u proširenje kapaciteta domova i u Sisku i u Petrinji i u Glini, a u budućnosti planiramo ulagati u dodatno proširenje kapaciteta na području Grada Kutine, a isto tako i na području Grada Popovače. U Novskoj će se također graditi nova zgrada, koja će služiti korisnicima Doma za starije, našim sugrađanima u zlatnim godinama. Ovim pokazujemo brigu o njima, jer to su naši očevi, naše majke, naše bake i naši djedovi, koji zaista zaslužuju najbolje uvjete u najboljim godinama,“ rekao je u Kutini župan Celjak.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, čija će ispostava biti dom u Kutini, Ružica Čakširan je precizirala podatke o kapacitetu budućeg doma: „Ovdje u Kutini, u našoj dislociranoj jedinici, imat ćemo 45 korisnika, 8 jednokrevetnih, 17 dvokrevetnih i jedna trokrevetna soba. Trenutno imamo 72 molbe za Kutinu. Znači da postoji velik interes, međutim mi imamo dosta građana Kutine i okolice u Domu Sisak. Prirodno je da postoji velik interes jer ovo je zaista najljepši prostor u kojem najstariji naši sugrađani mogu svoje dane. Prostor je jako suvremen, još ide uređenje okoliša. Naravno, okoliš će biti primjereno uređen za korisnike doma, imat će zelene površine, klupe, nadstrešnice… Uglavnom, sve činimo da bi korisnici ove naše dislocirane jedinice u Kutini uživali.“

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u ovoj je prigodi zahvalio Županiji što je i u vrijeme sanacije posljedica potresa pronašla načina za financiranje i izgradnju ovog doma za starije u Kutini, a opće je poznato da je to želja Kutinčana već dugi niz godina.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime