Ljubitelji kave i čokolade došli na svoje: otvoren Zagreb Coffee & Chocofest

84

Četvrti Zagreb Coffee & Chocofest, koji je u četvrtak otvoren u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), osim bogatog izbora kave i čokolade ove godine predstavlja i opremu za pripremanje i posluživanje kave (mlinci, aparati, šalice, …), kao i slastice, likere, kozmetike, knjige, vino.

Prelaskom u prekrasno zdanje Meštrovićevog paviljona inspiracija festivala postala je veća. Tako je prošle godine festival posjetilo više od sto tisuća ljudi iz cijele regije, poručila je organizatorica festivala Sanja Bančević i svima poželjela dobrodošlicu.

Slovenski slastičar, gastro bloger, umjetnik i “doktor za čokoladu” Gorazd Potočnik ove je godine izložbom predstavio kolekciju slika od čokolade pod nazivom „Moj čokoladni izgled okusa“.

VEZANE VIJESTI
Kavoljupci, možete odahnuti - ni 25 šalica dnevno ne može vam ništa!

I drugi su umjetnici različitim tehnikama predstavili čari čokoladnog i kava artizma.

Talijanka Monica Meschini – Cocoa Expert, stručna suradnica jednog od najvećih svjetskih festivala čokolade Eurochocolate, na prezentaciji je za medije upriličila profesionalno kušanje čokolade. Prezentacija “Čokolada od A do Z” bit će održana i za goste tijekom trajanja festivala.

Na vanjskom platou posjetitelji će se moći zagrliti i slikati s velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera tri metra.

Pripremljen je i mađioničarski program za djecu, za ljubitelje životinja “Pasja pekarna HOV HOV” pripremila je pseće poslastice, a jedna od radionica Carving prezentirat će umjetnost rezbarenja voća i povrća za sve kreativce.

VEZANE VIJESTI
UPOZORENJE I SAVJETI GRAĐANIMA Visoko onečišćenje zraka u Dugavama

ART programom predstavljena je izložba slika od čokolade i kave, a održat će se i predavanje o utjecaju kave i čokolade na zdravlje: Putovanje u vremenu na kockici čokolade i zrnu kave.

Upriličene su i radionice latte art tehnike – umjetnosti slikanja u šalici kave, Cake design radionica izrade i ukrašavanja slastica, Cognac & Chocolate radionica spajanja konjaka i čokolade, Wine & Chocolate radionica spajanja vina i čokolade, Cigar Club – kultura pripreme i pušenja cigara u spoju s čokoladom.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je ljubiteljima čokolade i kave kako je svaki prethodni put podržao ovu akciju. “Ovako sladak događaj šteta je propustiti”, našalio se.

VEZANE VIJESTI
ŠOKANTAN VIDEO: Trenutak kada se dogodila teška prometna nesreća u Dubravi!

“Prepustite se najstrasnijim užicima…. nekad malo više slatkim, nekad malo više gorkim, ali na Zagreb Coffee & Chocofestu svakako nježno neizbježnim”, poruka je organizatora.

Festival će trajati do 15. veljače.

Izvor: hina
Foto: hina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here