Mali maraton Sisak – Trebarjevo okupio više od 120 natjecatelja

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije, a u spomen na braću Radić održan 24. maraton

928

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije, a u spomen na braću Radić, Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko moslavačke županije organizirala je 24. mali maraton Sisak-Trebarjevo.

Organizator je uputio poziv sudionicima prijašnjih maratona kao i članovima atletskih klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja pa se na ovogodišnjem maratonu od Siska do Trebarjeva okupilo više od 120 sudionika. Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko moslavačke županije Josip Šimunović, zahvalio se svima koji iz godine u godinu pomažu u organizaciji maratona i svojim dolaskom sudjeluju na njemu.

„Po ovome što danas možemo vidjeti, bit će više od 100 natjecatelja. Uvijek imamo natjecatelje iz susjednih zemalja, Mađarske i Bosne i Hercegovine, tako će biti i danas. Nadamo se da će svi natjecatelji doći do cilja. Nagrade i priznanja dodjeljujemo po kategorijama za prvo, drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali isto tako imamo i kategorije do 29 godina, od 30 do 39 godina, zatim od 40 do 44, 45 do 49 i tako sedam kategorija kojima isto tako dodjeljujemo medalje i priznanja za prvo, drugo i treće mjesto. Inače, utrka se trči na 15 kilometara. Okrjepne stanice su na petom, osmom i dvanaestom kilometru. Imamo maratonce koji su svake godine ovdje počevši još od prvog maratona“.

Jedna od njih je Ana Kresojević iz Zagreba koja se atletikom bavi već 23 godine. Na pitanje zbog čega se svake godine vraća u Sisak na ovaj maraton, odgovara:

VEZANE VIJESTI
Sisačko - moslavačka županija sufinancira razvoj lovstva

„Zato što mi se sviđa ovaj maraton. Ta staza je u čast braće Radić, ali i posebna mi je organizacija, društvo tako da nemam zamjerke nikakve, konstantno sam svake godine ovdje. Teško reći je li teška za istrčati. Ako nije prevruće onda je lakše, ako je sunce, peče cijelu stazu jer nema hlada, onda je malo teže. Lani smo imali kiše, leda i svega pa je sve prošlo dobro. Ove godine očekujem da se sretno završi“.

Među onima koji se rado odazivaju svake godine i sudjeluju na ovom maratonu je i Drago Paripović iz Zagreba.

VEZANE VIJESTI
Odgoda manifestacija i okupljanja na području grada Siska

„Uglavnom sam ovdje redovito, možda sam propustio u ove 24 godine jednu ili dvije utrke. Jedno vrijeme sam držao i rekord staze, skinuli su ga Kenijci koji i  danas trče ovdje. Ja sam ovdje počeo prve atletske korake prije 40 godina i nastavio dalje u Zagrebu. Drago mi je doći ovdje svake godine. Uvijek se ljudi okupe i staza je OK, nije problem istrčati tih 15 kilometara“.

Svim natjecateljima je, uoči utrke, koja je startala ispred sjedišta Županije, puno uspjeha u utrci poželio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. Podsjetio je kako se povodom obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije tradicionalno trči Mali maraton Sisak – Trebarjevo kojim se povezuje sjedište Županije i radno mjesto naših hrvatskih velikana braće Radić na čije rođendane i slavimo Dan sisačko-moslavačke županije.

VEZANE VIJESTI
Cvijeće i svijeće za 24. obljetnicu operacije Bljesak

„Koristim ovu prigodu i zahvaljujem svim sudionicima koji su odlučili trčati danas po ovom vrućem i sparnom danu te na taj način dati doprinos obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije i promociji sporta, jer znamo da je u zdravom tijelu zdrav duh. Međutim, možda premalo razmišljamo o tome da bavljenje sportom osiguravamo da budemo produktivniji u drugim aktivnostima koje obavljamo tijekom dana“.

Dodajmo kako su svi natjecatelji dobili majicu za sudjelovanje. Najuspješniji u  ukupnom poretku dobili su medalju i novčanu nagradu, a najuspješniji po kategorijama skromne novčane nagrade. Nagrađeni su i najstariji i najmlađi natjecatelj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here