MILANOVIĆ Banožić nije htio isplatiti predujam za smještaj vojnog liječnika

To je saznao kada si je ozlijedio prst

236
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je prozvao ministra obrane Marija Banožića da nije htio isplatiti predujam za smještaj vojnog medicinskog osoblja koje je na usluzi predsjedniku Republike kad je primjerice na odmoru, a što je saznao nakon što si je na Hvaru porezao prst.

Milanović je rekao kako je jučer, nakon što si je porezao prst na Hvaru gdje boravi, doznao da mu ozljedu nema tko sanirati i da treba zvati hitnu pomoć, budući da nema vojnog medicinskog osoblja.

“Vojnog liječnika dolje nije bilo jer financijska služba MORH-a nije htjela potpisati”, izjavio je Milanović u Karlovcu i dodao da je to saznao tek kada si je ozlijedio prst. Rekao je i kako je taj dokument tjedan dana stajao u financijskoj službi MORH-a ali ga nije dobio pa je morao zvati hitnu pomoć, a troškove njezinog dolaska, plaća MUP iz svog proračuna.

“Ministarstvo treba biti na usluzi kad nešto treba platiti, recimo predujam za liječnika i sanitetskog djelatnika, da spavaju u nekakvom apartmančiću i budu na pet metara od vrhovnog zapovjednika ili premijera”, kazao je.

Ustvrdio je kako i taj primjer govori koliki je ministar obrane “nasilnik i kako se ponaša prema državnoj imovini”. Takav postupak je ocijenio nemoralnim, protupravnim, nasilničkim te ocijenio kako ministar ne radi svoj posao, opstruira, namjerno ruši sustav i u tome uživa zaštitu svog šefa.

“Govorim vam s kim imamo posla i kakav je to način razmišljanja – to je moje, HDZ-ovo. Državna imovina to je moje”, dodao je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime