Ministar zaštite okoliša i energetike  Tomislav Ćorić posjetio je zajedno s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom ĐurokovićemPetrinju gdje se susreo s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i njegovim suradnicima te razgovarao o vodnokomunalnim temama i temama iz područja gospodarenja otpadom.

Središnja tema razgovora bio je projekt  “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Petrinja” s razdobljem provedbe do 2020. godine, koji se odnosi na rekonstrukciju vodoopskrbnoga sustava i rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje Petrinje, izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (3. stupanj pročišćavanja) i pristupne ceste te nabavu komunalne opreme za održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje, ukupne vrijednosti 431.152.849,40 kn, od čega bespovratna EU sredstva iznose 244,895 mil. kn. S tim u vezi je i izgradnja sustava javne vodoopskrbe naselja Budičina- Hrastovica- Taborište koja će se realizirati paralelno s realizacijom aglomeracije, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije izgradnje vodoopskrbe naselja Brest- Mala Gorica kao i izgradnja objekata za zaštitu od poplava na području Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Petrinjska fišijada održana po 17. put

U okviru programa sanacije gubitaka u Republici Hrvatskoj izradit će se koncepcijsko rješenje vodoopskrbnoga sustava grada Petrinje i općine Lekenik, a studija će ponuditi najbolja rješenja unaprjeđenja vodoopskrbnoga sustava te smanjenja gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu. Ministar Ćorić je naglasio je da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na raspolaganju Gradu Petrinji po pitanju realizacije uspostave reciklažnoga dvorišta kao i sanacije odlagališta neopasnoga otpada grada Petrinje. Ujedno je pozvao predstavnike jedinice lokalne samouprave da prate objave javnih poziva i natječaja Ministarstva kako bi pravovremeno aplicirali projekte za dodjelu EU sredstava.

VEZANE VIJESTI
Pješačko-biciklistička staza u Mošćenici do jeseni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here