KRAPINSKE TOPLICE Dječak čiji su roditelji prosvjedovali konačno na nastavi

Učenik ušao u školu s maskom

364
Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Učenik Osnovne škole u Krapinskim Toplicama čiji je otac odbijao da mu dijete nosi zaštitnu masku u školskoj zgradi te u protekla dva tjedna nije pohađao nastavu, u ponedjeljak je stavio masku i ušao i školu, potvrdio je za Hinu ravnatelj škole Samson Štibohar.

“Dječak je ušao danas na nastavu, normalno s maskom u zajednički prostor škole. Samovoljno je stavio masku i ušao konačno u školu”, izjavio je ravnatelj Štibohar.

Učenika je do škole dopratio otac, koji se dosad protivio da njegovo dijete nosi zaštitnu masku, a koja je obavezna u zajedničkim prostorima škole.

Otac je prvoga tjedna nove školske godine pozvao istomišljenike na prosvjed te je u petak, 10. rujna, nekoliko osoba koje se protive nošenju maski, upalo u školsku zgradu. Zbog tog je incidenta te kasnijih okupljanja građana na školskom dvorištu intervenirala policija utvrdivši više prekršaja i prijavivši nekoliko osoba.

Osnovnu školu Krapinske Toplice prošlog je ponedjeljka posjetio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je tada poručio da svatko može imati svoje mišljenje, ali da pravila vrijede za sve. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja, a s roditeljima su razgovarali djelatnici Centra za socijalnu skrb.

Ravnatelj Štibohar danas je rekao da je jedino važno da se učenik vratio u školu, na nastavu sa vršnjacima.

“Postigli smo dogovor da je stvarno ključno da učenik konačno krene normalno na nastavu”, izjavio je ravnatelj Samson Štibohar za Hinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime