Ministarstvo poziva škole na realizaciju terenske nastave u Jasenovacu

Unaprijeđenje znanja o holokaustu i spoznaja razmjera počinjenih zločina protiv čovječnosti

146
Ukidanjem epidemioloških mjera koje su vezane uz obrazovni proces i izvanučioničku nastavu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponovno poziva zainteresirane škole na realizaciju terenske nastave u Spomen-području Jasenovac kako bi učenici osmih razreda osnovne škole te učenici srednjih škola, uz stručnu pripremu i stručno vođenje, mogli unaprijediti znanje o holokaustu te spoznati razmjere i posljedice počinjenih zločina protiv čovječnosti.
Terenska nastava realizira se na sljedeći način:
  • Škola izravno dogovara termin i sve detalje vezane uz posjet s Javnom ustanovom Spomen-područjem Jasenovac, Ulica braće Radić 147, 44 324 Jasenovac, telefonski na broj 044 672 319 ili e-mailom na adresu: [email protected].
  • Škola popunjava obrazac koji možete pronaći na sljedećoj poveznici:
  • Ministarstvo će nakon odrađene terenske nastave refundirati na račun škole troškove prijevoza i smještaja te prehrane, kao i putnih naloga za učitelje/nastavnike.
  • Za refundaciju je potrebno dostaviti troškovnik s iskazanim troškovima te preslike računa davatelja usluge i preslike obračunatih putnih naloga učitelja/nastavnika, odnosno naznačen iznos potreban za isplatu.
  • Zamolba za refundaciju šalje se u formi dopisa zemaljskom poštom Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Upravi za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja, Službi za standard, darovite i djecu s teškoćama, Donje Svetice 38, Zagreb, s naznakom: „Refundacija troškova terenske nastave u Spomen-području Jasenovac“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime