MORH Usvojen Plan protuminskog djelovanja za 2022. godinu

Vojne zadaće razminiranja provodit će se u Slunju, Cerovcu i Zemuniku Donjem

87
Foto MORH/ F. Klen

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u petak, 6. svibnja  usvojila je Plan protuminskog djelovanja za 2022. godinu kao i Odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u međunarodnoj vježbi o upravljanju kibernetičkim prijetnjama Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora (“CYBER COALITION 22”).

Dio Plana protuminskog djelovanja je i Plan razminiranja vojnih lokacija i građevina u 2022. godini.

“Razminiranje vojnih lokacija i građevina provodi Inženjerijska pukovnija Hrvatske kopnene vojske. Planirana je provedba zadaća razminiranja u vojnim lokacijama koja uključuje i zadaće tehničkog izvida više od 402 tisuće četvornih metara minski sumnjivog prostora”, rekao je Banožić. Dodao je da su financijska sredstva za provedbu Plana osigurana u Državnom proračunu u iznosu od oko 4,4 milijuna kuna. Vojne zadaće razminiranja provodit će se na vojnim poligonima u Slunju i Cerovcu te u vojarni u Zemuniku Donjem.

S ciljem uvježbavanja koordinacije između NATO tijela i nacionalnih tijela država članica te partnerskih država kod odgovora na kibernetičke prijetnje i njihovih sposobnosti, Republika Hrvatska sudjelovat će u međunarodnoj vježbi o upravljanju kibernetičkim prijetnjama NATO-a “CYBER COALITION 22”. “Ministarstvo obrane koordinirat će vježbe na nacionalnoj razini, a u njima će sudjelovati nadležna ministarstva i druga državna tijela. Ovom su odlukom određene zadaće svih ministarstava i državnih tijela koja će biti obuhvaćena ovom vježbom”, istaknuo je ministar.

Radi suradnje između državnih tijela i nacionalne industrije u području kibernetičke obrane, u vježbi će sudjelovati i predstavnici privatnoga sektora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime