Mošćenica slavi svog zaštitnika svetog Jakova

395

Mošćenica, najveće petrinjsko prigradsko naselje, proslavila je 25. srpnja sv. Jakova apostola, svog nebeskog zaštitnika.

Proslava je tradicionalno započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, stradalima u minskim poljima te spomeniku poginulim borcima NOB-a.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica Darko Lipovac čestitao je svojim sumještanima Dan mjesta te tom prigodom podsjetio na ostvarene projekte:

– Ono što smo planirali i ostvarili smo. Napravili smo novo dječje igralište u Novoj Mošćenici koje će ovih dana biti stavljeno u funkciju.  Ono što nas muči je nogostup koji još uvijek nije dovršen, ali nadamo se kako će i to uskoro biti riješeno. Problem su naravno ulazi u privatne posjede, kada se to bude reguliralo, i taj projekt će biti pušten u trajnu funkciju i nadamo se da će svakim danom kvaliteta života u Mošćenici ići naprijed kako je i do sada bilo, poručio je Lipovac zahvalivši pritom Gradu na pokroviteljstvu manifestacije.

Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes je, čestitavši mještanima njihov Dan, istaknula kako je velika čast doći u Mošćenicu i odati počast onima koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku.

– I ove godine obilježavamo blagdan Svetog Jakova, zaštitnika mjesta, puno skromnije nego inače, kako zbog potresa tako i zbog epidemije za koju se nadam da će uskoro doći kraj. Imam informaciju da je krenula obnova barem što se tiče dimnjaka, da je dosta njih postavljeno i nadam se da će se to nastaviti. Želim svim mještanima Mošćenice sretan blagdan Svetog Jakova.

Nakon procesije kod kapele Svetog Jakova uslijedila je sveta misa koju je služio sisački biskup Vlado Košić.

Nakon službenog dijela slijedi predstavljanje DVD-a Mošćenica u 19 sati i 30 minuta, a potom u 20 sati počinje kulturno-umjetnički program u sklopu kojeg će nastupiti HKUD Mošćenica, FA Petrinjčica i TO Janko Stjepušin. Okupljeni će moći i zaplesati uz Kupska zvona koja počinju svirati u 21 sat.

[srizonfbalbum id=3324]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime