Održana prva mobilnost učenika i nastavnika ‘Zajedno u različitosti’

277

Prigodnim programom pod nazivom „Zajedno u različitosti“, u petak 08. prosinca završena je prva mobilnost učenika i nastavnika u okviru istoimenog projekta iz programa Erasmus+ K219 kojeg provodi OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani u suradnji s partnerskim školama iz Poljske, Rumunjske i Bugarske.

Tijekom sedmodnevnog boravka 17 učenika i 9 učitelja iz partnerskih zemalja sudjelovali su na oglednim satima i radionicama iz češkog, slovačkog i ukrajinskog jezika ali i na nastavi iz ostalih predmeta. Sudjelovali su i na brojnim zajedničkim radionicama te sastancima, gdje su razmjenjivali iskustva kako bi poboljšali nastavne procese.

VEZANE VIJESTI
Održano 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača


Svakodnevno poslije školskih sadržaja, gosti su imali priliku uživati u različitim zabavnim i društvenim sadržajima. Organiziran im je prijem kod načelnika Općine Lipovljani Nikole Horvata, predstavile su im se udruge nacionalnih manjina s područja Općine i KUD Lipa. Posjetili su Slovačku kuću, adventski sajam u Lipovljanima te gradove Kutinu i Zagreb.
Posljednji dan bio je rezerviran za zajedničko druženje sudionika i prigodni program koji su priredili učenici i nastavnici škole. Radnja predstave odvijala se u vidu putovanja kroz Bugarsku, Rumunjsku, Poljsku i Hrvatsku, a kroz slike željele su se prikazati znamenitosti, kultura i običaji svake od tih zemalja što je, kod svih prisutnih u ispunjenoj sportskoj dvorani škole, izazvalo posebno veliko oduševljenje, ali i emocije.

VEZANE VIJESTI
Svečano otvoreni jubilarni Lipovljanski susreti


Jedan od ciljeva ovog projekta je i uvođenje inovativnih praksi u nastavu njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina, povećanje broja učenika koji polaze nastavu za nacionalne manjine te izrada udžbenika za učenike i priručnika za nastavnike jezika nacionalnih manjina. Upravo kroz suradnju i razmjenu iskustava s drugim školama koje provode slične programe za nacionalne manjine pridonijet će se razvoju novih i inovativnih praksi u provođenju nastave.

Projektom su planirana 4 transnacionalna sastanka i 4 transnacionalne mobilnosti. Sljedeći sastanak održati će se 7. i 8. ožujka 2018. godine, a transnacionalna mobilnost od 23. do 27. travnja 2018. godine u Bugarskoj.

VEZANE VIJESTI
Proglašeni pobjednici 12. Državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača

Foto: OŠ Josipa Kozarca

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here