Muškarac prijeti da će se raznijeti ako banka ne vrati novac

190

Muškarac, koji tvrdi da je sin bivših radnika crnogorske kompanije uništene tijekom masovne privatizacije, zatvorio se u poslovnici jedne banke u gradu Baru i prijeti da će se raznijeti eksplozivnom napravom ako banka ne vrati novac njegovim roditeljima i ostalim radnicima.

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je na internetu objavio snimku na kojoj poziva čelnike države da pomognu u rješavanju situacije s bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilijunska šteta, istodobno pokazujući dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

“Banku ću držati pod kontrolom sve dok radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancirku, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinsko upravljanje. Na improvizovanim napravama bit će vrećice s čavlima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je na snimci i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Barska policija evakurala je dio tog grada na crnogorskoj obali, a na licu mjesta je i vatrogasna jedinica iz tog grada. Kako izvještvaju crnogorski mediji, u poslovnici banke nema zaposlenika jer im je muškarac dopustio da odu.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je situacija u Baru složena te da su u tijeku pregovori s muškarcem.

Kompanija Primorka Bar bila je nekada uspješna tvtka u većinski državnom vlasništvu. Tijekom masovne vaučerske privatizacije prodata je u bescjenje crnogorskim tajkunima koji su je 2008. godine založili za višemilijunski kredit kod jedne inozemne banke, za koji je jamstva dala država Crna Gora.

Primorka je kasnije otišla u stečaj, a radnici su ostali bez posla. Crnogorsko specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal i korupciju 2017. godine pokrenulo je postupak protiv svih uključenih u tu aferu zbog kriminalnog udruživanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime