Na groblju u Gornjoj Bučici 30. ožujka 2016. sahranjen je vlč. Stjepan Vuksan

2697

Na groblju u Gornjoj Bučici 30. ožujka 2016.g. sahranjen je vlč. Stjepan Vuksan.

S tugom u srcu župljani su se od svog župnika opraštali tijekom cijelog dana. Tijelo pokojnog župnika Stjepana u srijedu je bilo izloženo u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Bućici od 10 do 16 sati. Sprovodni obred započeo je u 16,00 sati Misom zadušnicom koju je u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Bučici predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Mlado i staro došlo je na posljednji ispraćaj svom župniku Stjepanu. Od svog sina na groblju u Bučici oprostila se i njegova majka Kata, sestre Cecilija i Anka, nećaci, rodbina, došao je i veliki broj župljana s područja župe Lasinja, župe, Gora, župe Kravarsko kao i ostalih župa s područja Sisačke i Zagrebačke biskupije.

U prigodnoj propovijedi biskup Košić kazao je da je svećenik Stjepan bio skroman ali dobar pastir koji je volio i cijenio svoje župljane, ali župljani su voljeli i svog Stjepana.

U ime generacije svećenika zareًđenih 1986. godine, od pokojnog svećenika Stjepana oprostio se biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije Vjekoslav Huzjak, u ime rodne ‍župe Lasinja ‍župnik vlč. Stjepan Bradica i u ime ‍župe Bučica vlč. Stjepan Ro‍žanković svi odreda ističući pokojnikovu ljubav prema svećeničkom pozivu, te nesebično slu‍ženje prema svakom vjerniku koji mu je ikada bio povjeren.

Od svog župnika oprostile su se i vatrogasci DVD Bučica, DVD Taborište kao i brojne udruge i društva s područja župe Antuna Padovanskog u Bučici.

Vlč. Stjepan Vuksan, dugogodišnji župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici, preminuo je u 57. godini života i 30. godini svećeništva, na Veliki petak 25. ožujka, a pokopan je u srijedu 30. ožujka u Bučici.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli! Počivao u miru Božjem. Amen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here