Na Jadranu kiša, u unutrašnjosti snijeg

99
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na Jadranu će danas padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija, dok će u kopnenim predjelima većinom padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognoza je  Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

– Oblačno, povremeno sa snijegom, osobito u drugom dijelu dana, te uz stvaranje snježnog pokrivača (očekivana visina snijega do kraja dana između 5 i 10 cm). Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni, poslijepodne može biti i jak, osobito u gorju. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između -2 i 1 °C, stoji u prognozi DHMZ-a za područje Banovine.

Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura popodne prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar.

Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će se kretati od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here