Na petrinjskom gradskom groblju uoči Svih svetih odana počast preminulim sugrađanima

310
dav

Danas, 31. listopada, su se uoči blagdana Svih svetih kod Središnjeg križa na petrinjskom groblju Sv. Benedikta brojna izaslanstva cvijećem i svijećama prisjetila i odala počast svojim preminulim sugrađanima, zaslužnim građanima grada Petrinje te poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položile i svijeće zapalile obitelji poginulih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske, političkih stranaka te izaslanstvo Grada Petrinje.

Uoči blagdana Svih sveti prisjećamo svih naših poginulih, umrlih i svih ljudi koji su dali svoj život, trud, rad za nas te da im iskažemo jednu veliku zahvalnost. Sutra slavimo Svi svete, svatko od nas sutra ima imendan ujedno svakome i čestitam, a prekosutra ne slavimo Dan mrtvih kako naš narod obično kaže, nego slavimo Dušni dan to je velika razlika, tad se prisjećamo biti svih ljudi, a to je da svaki čovjek ima duh, dušu i molimo za te duše. Na našem groblju sad sigurno leži puno neproglašenih svetaca koji neće nikada biti kanonizirani, ali koji su sigurno svojim dobrim i poštenim životom te čestitošću i moralnošću zaslužili vječni spokoj i mir. Dobro je dolaziti na groblja, dobro se prisjećati svojih mrtvih te biti zahvalan jer svaki put kad čovjek dođe na groblje neminovno razmišlja i o svom životu i svojoj prolaznosti te se vraća na dvije najvažnije vrline, a to su zahvalnost i poniznost. Svima želim da u dobrim mislima i uz puno molitve, zahvaljivanja i poniznosti u krugu svoje obitelji proslave ova dva divna blagdana.“ – rekla je zamjenica Kaleb.

Kod Središnjeg križa molitvu je predvodio vlč. Josip Samaržija, župnik župe sv. Lovre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here