Na Sajmištu u tijeku radovi na cestovnoj infrastrukturi

539

Prilično loša cestovna infrastruktura petrinjskog naselja ‘Sajmište’ do kraja godine trebala bi u potpunosti biti obnovljena.

Na najvećem gradilištu u Hrvatskoj, kako to gradonačelnik Darinko Dumbović voli reći, radovi su u punome jeku:

– Došao sam obići jedno veliko gradilište, naše Sajmište koje je uvijek bilo na rubu komunalnih i infrastrukturnih incidenata. Uspjeli smo kroz prostorno planiranje staviti u prioritet kroz pilot projekt pet gradova i tu našu komunalnu infrastrukturu radi boljeg standarda života. Po ovome što danas vidim, radovi idu po planu, rekao je gradonačelnik zahvalivši stanovnicima Sajmišta na strpljivosti i razumijevanju ističući da se ovakvi radovi ne mogu napraviti preko noći.

VEZANE VIJESTI
Reformisti odlaze od Bandića, Madjer pristupio zbog neslaganja s Beljakom

Radovi vrijedni 17,5 milijuna kuna odvijaju se u sklopu projekta Mala komunalna i prometna infrastruktura. O radovima je govorila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Vera Kaurin:

– Obnavljaju se sve ceste koje su u nadležnosti Grada Petrinje, pješačko-biciklističke staze i parkirališta. Doći će do povećanja broja parkirališnih mjesta na otprilike 320. Vrijednost ovog projekta je 17,5 mil kuna, a sastavni je dio projekta Mala komunalna i prometna infrastruktura koji do kraja godine mora biti završen. Eventualno zbog zaustavljanja gradnje zbog korone može se produžiti za koji mjesec, rekla je pročelnica Kaurin te istaknula kako će sa završetkom ovih radova Sajmište imati u potpunosti obnovljenu komunalnu infrastrukturu, budući da je prije par godina postavljena nova javna rasvjeta, a kroz projekt Aglomeracije napravljene su kanalizacija i vodovod.

VEZANE VIJESTI
O Projektu "Ekološki Centar - Vrata Zrinske Gore" i njegovoj ulozi

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio gradnju bazena koja je planirana u ovome dijelu grada:

– Nastojat ćemo i dalje raditi na nadgradnji života Grada Petrinje upravo u ovom prostoru. Najavljujem da nam je plan preko puta ovih zgrada napraviti bazen i jedva čekam da dobijemo idejno rješenje i glavni projekt, da bude spreman za sve ono što ćemo ispregovarati u financijskoj projekciji 2020.-2027. kroz europske fondove. Ako budemo imali građevinsku dozvolu siguran sam da će sam bazen biti prihvatljiv trošak za Europu. Petrinja će u ovom dijelu izgledati jako lijepo i mislim da će to biti na korist svakog od nas, poručio je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Frizerski saloni u Petrinji otvorili svoja vrata

Izgradnja bazena još je jedan u nizu mnogobrojnih projekata kojima se , kaže gradonačelnik, nastoji i u ovome dijelu grada Petrinje podići standard života mještana.

Rad za naš grad/Radio Banovina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here