U Srednjoj školi Viktorovac u Sisku 24. siječnja su svečano uručene godišnje nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko – moslavačke županije.

Zaklada je osnovana prije 10 godina, a već osmu godinu za redom, uz pomoć brojnih sponzora, nagrađuje najdarovitije učenike. Ove ih je godine nagrađeno 34 –ero u četiri  kategorije: društveno – humanističko područje, prirodoslovno- matematičko i tehničko područje, glazbeno – umjetničko te područje sporta. Iza nagrađenih mnogo je uspješnih ocjena, natjecanja, pohvalnica i diploma. Potvrdila nam je to i jedna od nagrađenih, Laura Sučec, učenica 3. razreda srednje Glazbene škole Fran Lhotke u Sisku.

 

„Ovo prvi put da sam dobila ovu nagradu. Osobito sam zahvalna svojoj mentorici profesorici Mariji Zulić koja me pripremala za mnogobrojna natjecanja. Osvojila sam dvije prve nagrade na međunarodnim natjecanjima, jednu drugu i  prvu nagradu na gradu regionalnom natjecanju i još brojne višestruke nagrade, što zlatne, što srebrne. Članica sam Pjevačkog zbora Mato Bućar iz Petrinje. Sudjelovala sam na brojnim aktivnostima u našem gradu poput svečane sjednice Gradskog vijeća i ovim putem se zahvaljujem i gradonačelniku i svima koji me podržavaju. Definitivno se vidim u glazbi. Zahvaljujem se da je to jako bitno i da mlade ljude treba podržavati jer to je nam je jedna od osnovnih motivacija za daljnji napredak u toj našoj struci. Moji kolege i ja planiramo upis na Glazbenu akademiju, daljnje bavljenje glazbom te podržavati naš grad i za njega raditi“, poručila je Laura.

VEZANE VIJESTI
Nagrade i priznanja na tradicionalnom Novinarskom balu

Kada je prije 10 godina osnovana Zaklada Iskra, primarni je cilj bio nagraditi uspjehe učenika budući je riječ o mladim nadarenim ljudima koji su budućnost svakog grada i općine iz koje dolaze, a u konačnici i čitave županije, naglasio je na dodjeli nagrada sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

„Ovo su najljepše nagrade, kad možete uručiti nagrade onima koji su u protekloj godini postigli najbolje rezultate. Ove smo godine ponovo povećali broj nagrađenih. Prošle ih je godine bilo tridesetak, ove godine 34. Moram zahvaliti i donatorima koji su našoj Zaklade Iskra donirali određena svojstva da ih možemo danas podijeliti nadarenim učenicima. Naročito me raduje da je među tih 34-ero, najveći dio je iz prirodoslovno-matematičkog područja, njih 13. Zašto to govorim? Pa zato što je nam je to područje izrazito bitno. Bitna su nam i ostala, no ovo područje nam je iznimno važno zbog onoga što kanimo učiniti u nekoliko narednih godina, kroz naš projekt gaming industrije. Imamo vrlo nadarena mladu djecu, naše mlade u tom području i vjerujem da ćemo kroz taj program to još više razviti da ćemo to njihovo znanje iskoristiti za razvoj, pogotovo informatike u našoj županiji. To nam je cilj. Moramo biti po nečemu prepoznatljivi. Osim onoga po čemu već jesmo, poput poljoprivrede, proizvodnje zdrave hrane i turizma, želimo biti prepoznati i u ovom dijelu znanosti i u prepoznatljiva po poljoprivredi zdravoj hrani u turizmu evo i ovo vam tijelo znanosti i u dogledno vrijeme imati vrhunske stručnjake u tom području“, rekao je župan Žinić.

VEZANE VIJESTI
Potpore za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u poljoprivredi

Dodajmo kako su učenici nagrađeni novčanim nagradama od pet tisuća kuna, a Sisačko-moslavačka županija na taj je način, kako je rečeno, željela pokazati da posebno cijeni i nagrađuje one najbolje, najtalentiranije i najangažiranije učenike te im dodjelom nagrade želi pružiti dodatni motiv za rad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here