Najavljen Advent u Petrinji

Stiže i Advent na kotačima

256

U Gradskoj upravi Grada Petrinje održana je konferencija za novinare na temu najave adventskih događanja u gradu.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes naglasila je da su unatoč okolnostima u kojima se nalazimo, nizu neizvjesnostima i tragediji koja nas je zadesila odlučili su i ove godine organizirati Advent u Petrinji:

“Zbog okolnosti, bit će održano u nešto drugačijem izdanju nego prethodnih godina. Zadržat ćemo tradicionalnu lokaciju uz crkvu svetog Lovre, nekoliko događanja će biti u samom parku, nekoliko u Centru novog života. Koristim priliku da zahvalim tvrtki Petrus projekti koja je inicirala mogućnost da i naša djeca imaju klizalište u ovim okolnostima. Pokrenuli su inicijativu zajedno s petrinjskim poduetnicima, s prijateljima izvan Petrinje i sponzorima, među kojima je i Grad Petrinja, kako bismo omogućili našoj djeci da imaju podlogu za klizanje, odnosno školu klizanja.”

Komes je dodala da će klizalište najkasnije biti otvoreno 15. prosinca na Pigiku te će uskoro javnost obavijestiti o događanjima na klizalištu te da će svi događaji biti besplatni.

Direktorica Poslovnih zona Petrinja Natalija Antić Bjelac najavila je advent u Centru novog života, koji je već započeo:

“Sad je to jedan centar kojem se svi raduju jer imamo lijepo mjesto gdje se u ovim okolnostima Petrinjci imaju gdje okupiti. Bila nam je želja da se tamo nešto događa u ove predblagdanske dane. Za vikend smo imali goste koji su svojom glazbom uljepšali večeri. Za nadolazeći vikend imat ćemo dva dueta, u petak od 19 sati Antonija Kihalić & Lordan Badanjek te u subotu od 10 sati Ivo Sankvić & Ivan Novak. Ideja je da do Badnjaka imamo dane kada ćemo u Centru novog života za vikende imati glazbene goste.”

Brojni program bit će na Strossmayerovom šetalištu neposredno prije Božića, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj:

“Tu će nastupiti glazbenici iz Petrinje, ali i naši gosti. Vjerujem da će biti za svakoga ponešto. Želim istaknuti da će u ponudi biti domaći petrinjski proizvodi, od raznih delicija do petrinjskih originalnih suvenira.”

Tri hrvatska grada ugostit će novi pokretni “pop up“ događaj – “Advent na kotačima“, a među njima je i Petrinja. O čemu je riječ, pojasnila je direktorica Art Hill agencije Iva Šalamon Reškovac koja je na konferenciji sudjelovala putem aplikacije Zoom:

“Na kotačima, jer imamo veliku binu na kotačima. Na našoj lijepoj pozornici imamo dva zanimljiva programa. Tomislav Bralić & Klapa Intrade nam stižu 23. prosinca. Na Badnjak ćemo pozornicu ostaviti praznu, a na sam Božić nastupit će Robert Mareković & Swingers isa svojim božićnim repertoarom.”

Posebnost ovog programa se očituje u tome što pružamo mogućnost lokalnoj zajednici da se predstavi na Adventu. A lokalnim obrtnicima, OPG-ovcima i svima koji žele predstaviti svoj rad i prodati proizvod, pružit ćemo tu mogućnost. Time želimo pomoći lokalnom stanovništvu i poduprijeti njihov rad, kazala je Šalamon Reškovac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime