Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije nagradila je autore najboljih likovnih i literarnih radova na temu vatrogastva. Na natječaj, raspisan četvrtu godinu zaredom, pristiglo je 275 likovnih i 48 literarnih radova iz 32 osnovne škole.

Najbolje su odabrali stručno povjerenstvo i posjetitelji web stranice Vatrogasne zajednice županije. Nagrade pobjednicima uručili su zamjenik župana Rudolf Vujević i predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

Odlukom povjerenstva, nagradu za najbolji likovni rad primili su Kruno Jurković iz Osnovne škole „Ljubo Babić“ Jastrebarsko, img_6454.jpg__648x432_q85_subsampling-2Područna škola Desinec u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda,  Matea Zajec iz I. Osnovne škole Vrbovec u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda i Petra Tašić iz Osnovne škole Ante Kovačića, Marija Gorica u kategoriji djece s posebnim potrebama.

VEZANE VIJESTI
Klinci pripremite bojice -bira se najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva

img_6453.jpg__648x432_q85_subsampling-2
Nagrada za najbolji literarni rad uručena je Ani Matoš iz Osnovne škole Josipa Zorića, Dugo Selo u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda i Patriku Klančiru iz Osnovne škole Jakovlje u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda.

Internet glasovanjem autori najboljih likovnih radova su Noa Arbanas iz Osnovne škole Vukovina u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda i Mateja Hercigonja iz Osnovne škole Vukovina, Područna škola Novo Čiče u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda. Također, najboljim je proglašen literarni rad Lukasa Cajnera iz Osnovne škole „Ivan Benković“, Dugo Selo u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda i Patrika Klančira iz Osnovne škole Jakovlje u kategoriji učenika 5. do 8. razreda.

VEZANE VIJESTI
U Desnom Trebarjevu održan 36. Kup Posavine
Ovo je oblik promocije vatrogastva. Djeca, kada su mala, žele biti ili policajci ili vatrogasci. Nadamo se da će dio njih i završiti u vatrogastvu, koje u našoj županiji ima dugu tradiciju, rekao je zamjenik župana Rudolf Vujević, dodavši da budućnost društva, uz ostalo, treba temeljiti i na vrijednostima koje promiče vatrogastvo.

img_6457.jpg__648x432_q85_subsampling-2Zahvalivši djeci, njihovim roditeljima i mentorima na sudjelovanju u natječaju, Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije, poručio je nagrađenima: „budite uz vatrogasce i život vam nikada neće biti dosadan“. Osim toga, istaknuo je kako su vatrogasci organizacija koja nikome ništa ne naplaćuje, a daje sve od sebe.

VEZANE VIJESTI
Godišnja skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje prisutne je pozdravio zamjenik glavnoga vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here