Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije nagradila je autore najboljih likovnih i literarnih radova na temu vatrogastva. Na natječaj, raspisan četvrtu godinu zaredom, pristiglo je 275 likovnih i 48 literarnih radova iz 32 osnovne škole.

Najbolje su odabrali stručno povjerenstvo i posjetitelji web stranice Vatrogasne zajednice županije. Nagrade pobjednicima uručili su zamjenik župana Rudolf Vujević i predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

Odlukom povjerenstva, nagradu za najbolji likovni rad primili su Kruno Jurković iz Osnovne škole „Ljubo Babić“ Jastrebarsko, img_6454.jpg__648x432_q85_subsampling-2Područna škola Desinec u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda,  Matea Zajec iz I. Osnovne škole Vrbovec u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda i Petra Tašić iz Osnovne škole Ante Kovačića, Marija Gorica u kategoriji djece s posebnim potrebama.

VEZANE VIJESTI
Najbolji likovni i literarni radovi na temu vatrogastva

img_6453.jpg__648x432_q85_subsampling-2
Nagrada za najbolji literarni rad uručena je Ani Matoš iz Osnovne škole Josipa Zorića, Dugo Selo u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda i Patriku Klančiru iz Osnovne škole Jakovlje u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda.

Internet glasovanjem autori najboljih likovnih radova su Noa Arbanas iz Osnovne škole Vukovina u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda i Mateja Hercigonja iz Osnovne škole Vukovina, Područna škola Novo Čiče u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda. Također, najboljim je proglašen literarni rad Lukasa Cajnera iz Osnovne škole „Ivan Benković“, Dugo Selo u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda i Patrika Klančira iz Osnovne škole Jakovlje u kategoriji učenika 5. do 8. razreda.

VEZANE VIJESTI
Godišnja skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije
Ovo je oblik promocije vatrogastva. Djeca, kada su mala, žele biti ili policajci ili vatrogasci. Nadamo se da će dio njih i završiti u vatrogastvu, koje u našoj županiji ima dugu tradiciju, rekao je zamjenik župana Rudolf Vujević, dodavši da budućnost društva, uz ostalo, treba temeljiti i na vrijednostima koje promiče vatrogastvo.

img_6457.jpg__648x432_q85_subsampling-2Zahvalivši djeci, njihovim roditeljima i mentorima na sudjelovanju u natječaju, Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije, poručio je nagrađenima: „budite uz vatrogasce i život vam nikada neće biti dosadan“. Osim toga, istaknuo je kako su vatrogasci organizacija koja nikome ništa ne naplaćuje, a daje sve od sebe.

VEZANE VIJESTI
Izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice

U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje prisutne je pozdravio zamjenik glavnoga vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here