LEKENIK Ponosni smo na Oluju!

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnica VRO Oluja obilježena je i u Lekeniku

892

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnica VRO Oluja obilježena je i na području općine Lekenik.

U Lekeniku, kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast i slavu poginulih i nestalih hrvatskih vitezova.

Počast je odao i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako je ovaj dan poseban za čitavu Hrvatsku i sve Hrvate.

„Veliki je to dan i velika pobjeda! Slavimo 25. obljetnicu vojno – redarstvene operacije Oluje, najveće pobjede. Rekao bih da je ovo jedan od najvećih dana iz naše bliže povijesti, iz Domovinskog rata, oslobođenje okupiranih područja Hrvatske. To je nešto što posebno izaziva emocije. Na taj dan i ja, kao hrvatski branitelj, čovjek koji je i sam sudjelovao u Oluji, ali i u čitavom Domovinskom ratu, imam posebne osjećaje. Došao sam danas ovdje u Lekenik kako bi s predstavnicima Općine, s hrvatskim braniteljima, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i s obiteljima nažalost poginulih hrvatskih branitelja, položio vijenac i zapalio svijeću za poginule hrvatske branitelje u Oluji. Više od 200 hrvatskih branitelja poginulo je u toj operaciji, a u čitavom Domovinskom ratu u našoj je županiji poginulo 560 hrvatskih branitelja i 1 600 civila. Velika je to cijena za hrvatsku slobodu. Došli smo se pokloniti svima njima. Ponosni smo na Oluju, na tu pobjedu i vjerujem da će se ona slaviti dugo, dugo, i nakon što više ne bude hrvatskih branitelja. Vjerujem da će mladi prepoznati što su temelji hrvatske države, da je to Domovinski rat kada je stvorena moderna hrvatska država“, kazao je Žinić te uputio prigodnu čestitku svim žiteljima Sisačko – moslavačke županije.

Dodajmo kako je župan sudjelovao i u odavanju počasti hrvatskim braniteljima pored križa u Poljani Lekeničkoj. Svetu misu je u lekeničkoj crkvi Presvetog Trojstva i sv. Ivana Krstitelja predvodio preč. Tugomil Radiček, župnik lekeničke Župe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here