Nakon što je prije gotovo godinu dana otvorena nova ambulanta dentalne zdravstvene zaštite, petrinjski Dom zdravlja sada je dobio i novu ortodontsku ambulantu.

Ona je iznimno značajna za petrinjski Dom zdravlja i pacijente na ovom području, naročito djecu, istaknuo je na otvorenju ambulante ravnatelj ove zdravstvene ustanove Zdenko Matijašec.

„Sretan sam danas jer nakon 30 godina Petrinja ponovno dobiva ortodontsku ordinaciju koja će služiti isključivo za liječenje djece. To je posebno i mislim da našem Domu zdravlja i ovoj županiji  to treba služiti na čast jer smo se godinama borili da to da to ostvarimo“, kazao je Matijašec te naglasio kako je za otvaranje ove ambulante uvelike zaslužna doktorica Tatjana Klarić koju je pohvalio na ustrajnosti i uspješnom završetku specijalizacije.

Ona je pak pojasnila kako je ortodoncija specijalistička grana stomatološke struke, koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i odnosa među čeljustima. Zahvalila je svima koji su joj pomogli tijekom specijalizacije te izrazila zadovoljstvo što mali Petrinjci sada više neće morati ići u druge gradove na preglede i terapije.

„U Petrinji smo konačno nakon 30 godina dobili ortodonciju i ja sam zbog toga izuzetno sretna. Taj put do dobivanja specijalizacije bio je prilično mukotrpan i trnovit, ali hvala dragim ljudima koji su mi pomogli u realizaciji toga i mojoj obitelji koja mi je bila najveća podrška- Prije svega, želim se zahvaliti Županiji i Domu zdravlja koji su nam omogućili uređenje ovog prekrasnog ambijenta koji će biti ugodan i našim pacijentima i nama djelatnicima. Iznimno me raduje početak rada s djecom. Želim da sva djeca dolaze ovdje i da im se pruži pomoć koju do sada nisu mogli imati pa su morali odlaziti u Zagreb i druge udaljene gradove. Mnogima je zbog toga bila uskraćena ova terapija koju će sad moći dobiti ovdje, u Petrinji. U konačnici, što ima  ljepše od lijepog, sretnog i zadovoljnog dječjeg osmijeha“, poručila je Klarić.

Novu ambulantu otvorio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je naglasio kako je ovo još jedan korak ka kvalitetnijoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti na području županije.

„Županija je zajedno s Domom zdravlja ovdje, u uređenje prostora i nabavku opreme, uložila više od 450. tisuća kuna kako bi doktorica i medicinsko osoblje, ali i pacijenti, imali što kvalitetne uvjete. Ovo je jedan mali korak, ali moram poručiti onima koji kažu kako se ništa ne ulaže u zdravstvu u našoj županiji da to nije točno. Imali ste prilike čuti i prije par dana kritike na račun ulaganja u zdravstvo. Ja sam spreman na kritike, ali  u zdravstvo u zadnjih nekoliko godina, u primarnu zdravstvenu zaštitu, ulažemo  jako puno. Osim uređenja ove ortodontske ordinacije, iz sredstava koja smo dobili za program primarne zdravstvene zaštite, bit će nabavljeno još osam stomatoloških stolica, po dvije u svaki dom zdravlja i još dvije za koncesionare, što će pridonijeti ovog dijela zdravstvene zaštite. Osim toga upravo će ovaj Dom zdravlja u Petrinji dobiti i lift“ rekao je župan.

Riječ je o projekt „Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije“  čija je ukupna vrijednost 14,8 milijuna kuna, a kojim Županija osigurava uvjete za kvalitetniji rad medicinskog osoblja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, povećava broj usluga prema korisnicima, smanjuje broj uputnica u sekundarnu zdravstvenu zaštitu i osigurava pristup osobama s teškoćama u kretanju zdravstvenim ustanovama.

Župan je na kraju istaknuo kako je i ovo doprinos onome čemu teže, ravnomjernoj zdravstvenoj zaštiti dostupnoj svim građanima i što kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi najavivši kako će tome najviše pridonijeti središnji paviljon sisačke opće bolnice čija gradnja počinje 1. ožujka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime