Napreduju radovi na proširenju i uređenju petrinjskog groblja Sv. Benedikta

U tijeku je asfaltiranje, očekuje se dovršetak radova i prije roka

737

Radovi na proširenju i uređenju petrinjskog groblja Sv. Benedikta teku predviđenom dinamikom. Trebali bi biti gotovi u planiranom roku, sredinom kolovoza, a možda i ranije, najavljeno je 1. srpnja prilikom obilaska radova na groblju na kojem je u tijeku asfaltiranje.

Radovi obuhvaćaju proširenje groblja istočno od kapele Sv. Benedikta i to u sedam polja, četiri za zemni ukop, dva za ukop u grobnice i jedno za ukop urni. Pristup postojećem groblju i proširenom dijelu izvodi se asfaltiranom pristupnom cestom s pješačkom stazom i parkiralištem, a uređuju se i pješačke staze unutar groblja. Sve teče po planu, kazao je prilikom obilaska radova direktor petrinjskog Komunalca, gradskog poduzeća koje upravlja grobljem, Vlado Lovreković.

VEZANE VIJESTI
Petrinja potpisala ugovore za projekte u zdravstvu

„Vrijednost radova koje ovdje izvodi Komunalac je 900 tisuća kuna. U to spada i asfaltiranje koje će koštati oko 150 tisuća kuna. Riječ je o oko tisuću četvornih metara asfalta. Postavili smo nešto više od tisuću četvornih metara betonskih kocki, posadili 1500 čempresa i postavili oko dva kilometra betonskih rubnjaka. Rok za završetak radova je 15. kolovoza. Mi ćemo, vjerujem, to završiti i prije roka. Kao upravitelj, zadovoljan sam i do sad obavljenim radovima koje su izvršili drugi izvođači. Naročito sam zadovoljan što će sve biti gotovo u roku. Ostaje nam još „šminkanje“, uređenje okoliša, zelene površine koje za sada ne možemo urediti jer je prevruće pa ćemo travu posaditi na jesen. Uredit ćemo i ulaz u groblje te kompletnu ogradu“, kazao je Lovreković.

VEZANE VIJESTI
HK Petrinja ima dva prvaka Hrvatske, seniori brončani!

Zadovoljstvo tijekom radova te zahvalnost svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta izrazio je prilikom obilaska groblja petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Radimo sve ono što smo predvidjeli u našoj projekciji, kako kroz dobro planiranje možemo proširiti groblje i da omogućimo ljudima da lakše dođu do ovdje. Sva ta infrastruktura je nužna, cestovni prilaz, staze i parkiralište, ali i uređenost groblja. Moramo još riješiti donji dio groblja, ulaz i izlaz i s time ćemo zaokružiti kompletnu cjelinu i urediti groblje onako kako i zaslužuje. Zahvaljujem se Komunalcu i njegovom direktoru, izvođačima, svima koji su sudjelovali u projektu, od planiranja, ishođenja dokumentacije i u konačnici realizacije. S ponosom možemo reći kako su ta ulaganja u posljednje dvije godine bila skoro pet milijuna kuna. Veliki je to novac koji je velikim dijelom povučen iz EU fondova“, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI

Dodajmo kako se radovi na groblju izvode u sklopu projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unaprjeđenja kvalitete života“ ukupno vrijednog 34,6 milijuna kuna koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here