“Naše kolo veselo” zaigralo po šesti puta

Tradicionalna manifestacija "Naše kolo veselo" održana u Petrinji

691

U organizaciji POU Hrvatski dom Petrinja i FA Petrinjčica održana je 6. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva „Naše kolo veselo“. Ravnatelj Hrvatskog doma i voditelj FA Petrinjčica Milan Herceg nada se da će i dalje manifestacija iz godine u godinu rasti: “Ove godine imamo goste iz Volodera KUD Moslavec, goste iz donje Moslavine iz Gušća, uz naš domaći FA Petrinjčica, HPD Slavulj dječja grupa, dragi gosti iz Hrastovice, OŠ Gora i Jabukovac. Svaku godinu pokušavamo povećati broj izvođača, zato što je dječjih smotri na našem terenu vrlo malo. Pokušavamo na taj način razviti novu akciju stvaranja dječjeg folklora. Najosnovniji cilj je da očuvamo baštinu, običaje i tradiciju te se nadam da ćemo u tome uspjeti.”

VEZANE VIJESTI
Ovog vikenda 250 izvođača na drugim "Susretima na Kupi"

U ime pokrovitelja Grada Petrinje, nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb: “Grad pomaže sve naše udruge, a posebno je Grad prijatelj djece pa smo i zbog toga počašćeni kad vidimo da ovdje imamo osam sastava. Svima od srca želim da se i iduće godine nađemo na istom mjestu i to s možda devet ansambala.”

Cilj manifestacije je oživjeti pomalo zaboravljeno te prenijeti tradiciju i baštinu na naraštaje koji tek dolaze, a upravo su djeca zalog da će se narodna baština, kultura, tradicija i običaji očuvati i prenijeti i na buduće generacije.

VEZANE VIJESTI
Folklorom protiv vremenskih nepogoda

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here