Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim njemačkim državljaninom, kojega se sumnjiči da je počinio kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora i neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu.

Osumnjičeni je 8. srpnja oko 22 sata na graničnom prijelazu u Jasenovcu, na ulazu u Republiku Hrvatsku, pristupio graničnoj kontroli kao vozač kombi vozila njemačkih registracija, pregledom kojega su policijski službenici zajedno s djelatnicima carine uočili veću količinu cigareta.

Zbog sumnje u izbjegavanje carinskog nadzora osumnjičeni je uhićen te je temeljem naloga Županijskog suda u Sisku kombi vozilo pretraženo i u njemu je pronađeno ukupno 13.497 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i 510 ampula „Testosterona depo“, koji je zabranjena tvar u sportu, a što je osumnjičeni izbjegavajući mjere carinskog nadzora nabavio, posjedovao i preko državne granice pokušao unijeti u Republiku Hrvatsku.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Foto: PU sisačko-moslavačka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here