NOVA GRADIŠKA Dječak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vozač teretnog vozila pobjegao je s mjesta nesreće

158

U Kovačevc se u petak, 29. travnja u 11.50 sati, dogodila seprometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 5-godišnji dječak izvjestili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 69-godišnjak upravljao teretnim automobilom (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), krećući se kroz naseljeno mjesto brzinom do 10 km/h više od ograničene brzine od 50 km/h. Također je utvrđeno da je vozač teretnog automobila započeo obilaziti dječaka koji se kretao uz rub kolnika sa članom obitelji (po travnatoj bankini), no nije vodio računa o položaju djeteta koje je obilazio i položaju i brzini kretanja teretnog automobila kojim je upravljao te je došlo do udara desnog bočnog dijela teretnog automobila u dječaka, koji je odbačen na kolni ulaz.

Nakon prometne nesreće 69-godišnjak je napustio mjesto događaja prometne nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenoj osobi, no ubrzo je pronađen i vraćen na mjesto događaja.
U ovoj prometnoj nesreći 5-godišnjak je teško ozlijeđen, te mu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski službenici protiv 69-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih kaznenih djela ne pružanja pomoći i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime