U Dugom Selu s radom počela logopedska ambulanta poliklinike SUVAG

369

U ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Dugom Selu s radom je počela logopedska ambulanta poliklinike SUVAG.

„Zahvala županu Kožiću što je prepoznao našu polikliniku kao aktivnoga partnera u osiguravanju logopedskih usluga građanima Dugog Sela, u skladu s njihovim potrebama. Svi znamo koliko je suvremena rehabilitacija važna za kvalitetu života“, prigodom otvorenja ambulante rekla je ravnateljica SUVAG-a Katarina Pavičić Dokoza. Ova poliklinika, čiji je osnivač Grad Zagreb, slavi ove godine šest desetljeća svoga rada.

„Veliki broj djece i na dugoselskom području očekuje pomoć logopeda. Zahvaljujući dobroj suradnji sa SUVAG-om i Gradom Zagrebom u relativno kratkom roku smo dogovorili otvaranje ove ambulante. Sada u ispostavama našega Dom zdravlja imamo četiri ovakve ambulante. Postoji potreba i za otvaranjem novih i sigurno je da će se i to dogoditi“, rekao je župan Kožić. Dodao je da se na ovom primjeru pokazuje da administrativne granice s Gradom Zagrebom nisu problem kada se radi o kvalitetnim projektima od koristi za stanovništvo. U opremanje ambulante Županija je uložila 140.000 kuna.

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja, podsjetio je da je Zagrebačka županija jedina županija u RH koja nema svoju opću bolnicu, ali i rekao da to, zbog položaja županije i blizine Zagreba, nije ni potrebno.

„Unutar Doma zdravlja, kojemu je prioritet primarna zdravstvena zaštita, želimo razvijati i specijalističku konzilijarnu zdravstvenu zaštitu. Imamo ugovore sa zagrebačkim bolnicama i poliklinikama, među kojima je i SUVAG, i dovodimo specijaliste u sve naše ispostave kako bi svim stanovnicima županije osigurali jednaku dostupnost zdravstvene zaštite“, rekao je Bergman. Poručio je da logopedske ambulante u Dugom Selu ne bi bilo da nije bilo podrške Zagrebačke županije kao osnivača županijskoga Doma zdravlja i poliklinike SUVAG, čiji je osnivač Grad Zagreb.

„U sinergiji ljudi koji razumiju i žele riješiti problem vrlo brzo se nalazi rješenje“, rekao je.

Svečanosti otvorenja ambulante prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kratko poručivši, posluživši se riječima jezikoslovca i teologa Jurja Križanića, da je zadaća svakoga i na svakom mjestu sveopće dobro.

Govoreći o zdravstvu u županiji, župan Kožić je rekao da je Županija svjesna, posebno sada u pandemiji koronavirusa, koliko je bitno u njega ulagati.

„Bitno je imati kvalitetnu opremu, ali najbitniji je zdravstveni kadar. Stimuliramo specijaliste da dođu raditi u naš Dom zdravlja. Nudimo im subvencioniranje kamate stambenoga kredita ili troška podstanarstva, subvencioniranje dječjega vrtića, službeni automobil na raspolaganju 24 sata“, rekao je župan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime