Novi izgled upravne zgrade petrinjske Privrede i Komunalca

Ukupna investicija uređenja fasade, izmjene stolarije, tavanskih prostora i uređenje dvorišta iznosi oko 500 tisuća kuna

36

Završeni su radovi na energetskoj obnovi upravne zgrade Komunalca Petrinja i Privrede Petrinja, a više je o njima 26. svibnja tijekom obilaska novouređene zgrade rekao direktor Komunalca Vlado Lovreković.

„Mi smo se odlučili obnoviti ovaj prostor kako bismo sebi poboljšali uvjete rada, ali i izmijenili izgled ovog dijela u središtu grada. Ukupna investicija uređenja fasade, izmjene stolarije, tavanskih prostora i uređenje dvorišta iznosi oko 500 tisuća kuna. Sukladno vlasništvu, dijelom u tome sudjeluje i Privreda. S uređenjem dvorišta krećemo sljedeći tjedan koje bi trebalo biti gotovo za sedam dana. Dobit ćemo više parkirnih mjesta za djelatnike i još pet mjesta za građane“, kazao je Lovreković.

VEZANE VIJESTI
Petrinja proglasila elementarnu nepogodu

Energetski obnovljenu zgradu je u pratnji pročelnice Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja Ivane Kordić obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je čestitao svima na provedbi ovog projekta.

„Mislim da je, u ovim teškim trenucima koronavirusa i svih onih mjera koje imamo, ovo jedan dobar događaj za strategiju komunalnih poduzeća Grada Petrinje. U Gundulićevoj ostaje komunalno poduzeće Komunalac, a Privreda se seli u Kotvu koju smo kupili za oko četiri milijuna kuna. Mislim da je to jedna dobra investicija uz dva milijuna kuna što smo odvojili za vrtić. To su objekti koji će dati, ne samo sadržaj i neku vrstu samostalnosti, samobitnosti, nego i mjesto svim ostalim udrugama koje nemaju prostora. Veselim se što će se ovdje napraviti novi asfalt i nadam se da ćemo uspjeti zajedničkim radom još više oplemeniti standarde i uvjete živote grada“, poručio je petrinjski gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here