Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je 25. rujna u Sisku nove poslovne prostorije koje je Ministarstvo unutarnjih poslova preuzelo u zakup za potrebe Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pritom je istaknuo kako svakih nekoliko dana realiziraju ono što su javno obećali, a to je da provode strategiju poboljšanja radnih uvjeta hrvatskih policajaca bilo obnovom, izgradnjom ili zakupom prostora. Posao je to koji je, kako je rekao ministar, godinama bio zanemaren jer su objekti i prostori u kojima su radili pripadnici hrvatske policije bili neprimjereni.

„Sve ovo što radimo za hrvatsku policiju znači život, jer hrvatski policajac kao službenik i kao onaj koji brine o sigurnosti građana, kao i svaki drugi državni službenik, ima pravo na adekvatne uvjete za rad i na tome se nećemo zaustaviti. Dapače, nastavljamo jednakim intenzitetom i ove i sljedeće godine. U tom sklopu aktivnosti koje provodimo jest i povlačenje sredstava za energetsku obnovu kojom ćemo riješiti, ja se nadam do kraja godine ili početkom iduće godine, nekih 26 objekata već postojećih policijskih postaja diljem Hrvatske-. Vrlo sam zadovoljan s činjenicom da realiziramo ono što smo obećali na način da je to sve jedan kvalitativan  korak naprijed, jer je sigurno da smo s ovim rješenjem danas, pomogli prije svega sustavu, ali smo pomogli i svakom pojedincu“, kazao je ministar koji se osvrnuo i konkretno na prostor koji je stavljen u službu Policijske uprave sisačko – moslavačke.

„Ovo je posao koji se odnosi na najam. Tu je 1240 četvornih metara vrlo funkcionalnog prostora kojim postižemo više stvari. Sada će se na jednom mjestu objediniti više službi, poput kriminalistike, koja je dosad bila na tri lokacije, prometne policije i upravnih poslova. Najam ovog prostora je oko četiri i pol tisuće kuna jeftiniji nego što li smo plaćali do sada. Sigurno je da će i režije biti jeftiniji jer je prostor obnovljen, kompletna unutarnja infrastruktura je takva da štedi energiju, no najvažnije je da imamo funkcionalnost službi koje su sada na jednom mjestu“, ustvrdio je ministar koji je čestitao svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira te poželio puno dobrih radnih rezultata djelatnicima PU sisačko – moslavačke.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here