Novi radni strojevi za Županijske ceste

379

Županijske ceste Zagrebačke županije (ŽC) nabavile su četiri nova radna stroja – traktore s priključcima za košnju trave, ukupne vrijednosti 4,35 milijuna kuna. Ključeve radnih strojeva uručio je danas djelatnicima ŽC-a župan Stjepan Kožić.

„Napravili smo studiju kroz koju je definirano u što bi trebalo ulagati i što nabaviti kako bi Županijske ceste bile konkurentne na tržištu. Mislim da ovakav pristup govori o tome da se u Županijskim cestama vodi dobra politika kako bi firma ne samo opstala, nego na kvalitetan način ispunjavala svoju zadaću održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta. Skrbit ćemo da ovakve opreme bude i više, jer u interesu nam je da održavamo što više cesta“, rekao je župan, dodavši da osim ulaganja u opremu, Županijske ceste ulažu i u svoje zaposlenike, kojima je povećana plaća.

VEZANE VIJESTI
Do srpnja Zaprešićani će imati energetski obnovljen Dom zdravlja

Osim na području Zagrebačke županije, Županijske ceste održavaju i ceste na području Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Ukupno 2488 kilometara javnih cesta.   

„Cilj nam je u što kraćem roku što kvalitetnije obaviti ugovorene poslove. Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadrata trave. Novonabavljeni strojevi, s prednjim malčerom, smanjit će i fizički rad prilikom košnje trave oko odbojnih ograda, smjerokaznih stupića ili u nasipu“, rekao je Jurica Krleža, direktor ŽC-a, dodavši da ovo trgovačko društvo, u stopostotnom vlasništvu Zagrebačke županije, sukladno investicijskom planu, planira ove godine u nabavu novih strojeva uložiti ukupno 9,03 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Župan Kožić predstavio mjere za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom

Današnjoj primopredaji ključeva novonabavljenih radnih strojeva prisustvovala je, uz ostale, i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here