O čemu voditi računa kada birate sjedeću garnituru?

Došlo je vrijeme da zamijenite svoju staru sjedeću garnituru novom, ali niste sigurni kakvu točno želite? U nastavku smo vam pripremili kratki vodič o tome na što obratiti pažnju pri izboru svoje nove garniture, stoga, nastavite čitati!

370
Izvor slike: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Koliko prostora imate?

Prije nego krenete proučavati dostupne modele, materijale, boje i sve ostalo, dobro izmjerite i izračunajte koliko raspoloživog prostora imate. Danas su sjedeće garniture i sofe dostupne u toliko različitih dimenzija da ćete sigurno vrlo jednostavno pronaći onu idealnih dimenzija, samo prije toga morate znati koje su to točno dimenzije. Isto tako, ne zaboravite voditi računa i o tome da garnitura treba proći kroz ulazna vrata – pazite i na njihove dimenzije!

Koliko vam prostora na garnituri treba?

Ovisno o veličini vašeg kućanstva trebate odabrati veličinu vaše garniture: ako imate mnogo članova, tada vam treba i relativno velika sjedeća garnitura na koju se mogu ugodno smjestiti svi članovi. U slučaju pak da tražite nešto za gostinjsku sobu ili slično, tada će vam vjerojatno bolje odgovarati nešto manjih dimenzija.

Izvor slike: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Treba li se moći razvući?

U slučaju da često imate goste ili jednostavno netko iz vaše obitelji voli spavati ispred televizora, tada je važno da se garnitura može razvući u ležaj. Ako će se na njoj često spavati, tada bi ležaj trebao biti relativno kvalitetan kako bi bio ugodniji.

Obratite pažnju na kvalitetu materijala

Sjedeća garnitura treba trajati dugo vremena, zbog čega je bitno da je proizvedena od kvalitetnih materijala, kako onih od kojih je presvučena, tako i onih „u unutrašnjosti“. Osim što će dulje trajati, bit će ju lakše i održavati i čistiti.

A što je s bojom?

Na kraju, obratite pažnju na boju svoje sjedeće garniture. Ovisno o vaše stilu uređenja potražite garnituru u svojoj omiljenoj boji, ako je minimalistički, tada se odlučite za neku neutralnu boju poput crne, sive, bijele, krem i slične koja će se idealno uklopiti u njega. U slučaju pak da želite unijeti dozu živosti u svoj prostor, tada odaberite komad u jarkoj boji ili pak zanimljivoj kombinaciji boja.

Prava adresa na kojoj možete uživati u bogatom izboru različitih modela sjedećih garnitura, a koju obavezno morate posjetite je Zondo.hr gdje ćete sigurno pronaći onu koja će se savršeno uklopiti u vaš životni prostor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime