O izazovima poduzetništva na konferenciji u Sisku

Održana konferencija za poduzetnike pod nazivom „Izazovi poduzetništva: Proširenje poslovanja nakon samozapošljavanja“

694

U petak 11. listopada 2019. godine održana je konferencija za poduzetnike u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak pod nazivom „Izazovi poduzetništva: Proširenje poslovanja nakon samozapošljavanja“. Konferencija je održana u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Sisak, s početkom u 9 sati.
Organizatori konferencije bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak. Konferenciju je otvorila predstojnica Područnog ureda Sisak gđa. Gordana Šegović, a prisutne poduzetnike s uvodnim riječima pozdravile su gđa. Brankica Grd, direktorica Županijske komore Sisak te gđa. Ivanka Čačić, potpredsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

Program je započeo s prezentacijom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak, prilikom koje je gđa. Grd prezentirala usluge HGK za poduzetnike. Uslijedila je prezentacija više stručne savjetnice Irene Bušić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak s korisnim informacijama o mjeri aktivne politike zapošljavanja vezane uz proširenje poslovanja, kao i prezentacija o mjeri osposobljavanja na radnom mjestu, koju je održala viša stručna savjetnica Lidija Šustić. O europskim projektima Područnog ureda Sisak kojima HZZ unaprjeđuje vještine i znanja nezaposlenih osoba u skladu s potrebama lokalnih poslodavaca, govorila je rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Štefica Tominović, nakon čega je gđa. Mirela Đuran iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj upoznala prisutne s mogućnostima financiranja poduzetnika.

Drugi dio konferencije održan je u obliku panel diskusije u kojoj su sudjelovali Milan Selanac iz tvrtke Sisak dizajn, Darko Gazibara iz Gespa kreativnog studija, Mario Grd iz programerske tvrtke Cognet Code, Marijan Belošević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU iz Sisačko-moslavačke županije te Krunoslava Kosina-Milutinović, voditeljica projekta iz PISAK – Poduzetničkog inkubatora Sisak. Panelisti su se dotakli tema poput prepreka s kojima se suočavaju u poslovanju, potporama koje su im pomogli na poslovnom putu, nesrazmjera obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada i ostalim izazovima poduzetništva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime