OBAVIJEST PP VELIKA GORICA: Vikend rekorder sudjelovao u prometnoj nesreći u Donjoj Lomnici

Proteklog vikenda na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“.

664

U vremenu od 04.01. – 07.01.2019. godine od 20.00 do 06.00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“. Utvrđeno je 10 ciljanih prekršaja: 2 prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola, te 8 prekršaja nepropisne brzine.

Također, tijekom provođenja akcije utvrđen je i 1 prekršaj upravljanja vozilom uz korištenje mobitela, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i 11 ostalih prekršaja. Ukupno su utvrđena 23 prometna prekršaja. Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola i isključeni su iz prometa.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,08 g/kg izmjerena je kod muškarca (55), u subotu u 19.05 sati. Muškarac je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, prilikom sudara traktora i osobnog automobila u mjestu Donja Lomnica.

Iz PU Zagrebačke podsjećaju da su najčešći uzrok prometnih nesreća sa najtežim posljedicama upravo alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here