Obilježen Dan crvenih haljina u Domu za starije osobe Glina

Djelatnice Doma obukle su crvene majice s logom #nosi crveno sa siluetom žene u crvenoj haljini

347

Dom za starije osobe Glina priključio se obilježavanju Dana crvenih haljina koji je posvećen borbi protiv moždanog udara u žena.

Djelatnice Doma obukle su crvene majice s logom #nosi crveno sa siluetom žene u crvenoj haljini, a korisnice su imale prilike prošetati u crvenim bluzama posebno pripremljenima za ovaj dan, što ih je posebno razveselilo.

Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pozornost za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen.

Ravnateljica Renata Tominović-Ceković istaknula je važnost pravovremenog otkrivanja simptoma moždanog udara jer je tada mogućnost preživljavanja i života bez oštećenja i invalidnosti velika. Također je istaknula da je zdravstvena skrb u Domu na visokoj razini zahvaljujući izuzetnoj brizi liječnika i medicinskih sestra te korisnici Doma odlaze na vrijeme u bolnicu čim se prepoznaju simptomi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime