Obilježen Dan mirovnih inicijativa

356

Danas je u Maloj dvorani Hrvatskog doma sedmu godinu zaredom održano obilježavanje Dana mirovnih inicijativa.

Gradsko vijeće Grada Petrinje je 18. siječnja proglasilo Danom mirovnih inicijativa, kao trajni spomen na dan kada su 1991. godine u Zagrebu hrvatske majke i žene organizirale mirovni skup protiv rata sa 65 000 potpisa poziva na mir.

I ove godine taj dan se obilježio prigodnim programom „ PETRINJA – GRAD PRIJATELJ MIRA“ u organizaciji Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, Dječjeg vrtića Petrinjčica i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Gora, te predstavnika Grada Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Rekordan broj hrvača na turniru u Petrinji

Prisutne je pozdravio Armin Hodžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, a događaju su kao predstavnici Grada prisustvovali zamjenica gradonačelnika dr. Viktorija Kaleb i predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević koji su u obraćanju prisutnima istaknuli da svi možemo učiniti nešto za mir oko nas, a to je da nosimo mir i prave vrijednosti u sebi koje kroz svoje ponašanje onda prenosimo i na svoju okolinu.

Djeca iz dječjeg vrtića Petrinjčica zabavila su prisutne,a djeca iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gora poslala su nam važne poruke mira o nenasilju, toleranciji i prihvaćanju različitosti.

VEZANE VIJESTI
MLADOST PETRINJA - SEGESTA Susret 16. kola 4. HNL - Središte

Izvor/foto: Rad za naš grad

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here