Od jeseni jeftinija registracija za sve vrste i kategorije vozila

Pokrenuta procedura za smanjenje posebne naknade za okoliš za pet posto, a izmjene bi trebale stupiti na snagu 1. listopada

3577
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dobra vijest za vlasnike motornih vozila u Hrvatskoj – od jeseni će pri tehničkom pregledu i registraciji morati izdvajati manje novca, piše današnji Večernji list.

Naime, sad već bivše Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje se u međuvremenu spojilo s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta u Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, pokrenulo je proceduru za smanjenje posebne naknade za okoliš, i to za pet posto za sve vrste i kategorije vozila. A te izmjene trebaju stupiti na snagu 1. listopada ove godine.

VEZANE VIJESTI
Markotić pozvala na bolje pridržavanje mjera, uvest će se kazne za nepridržavanje?

Tako se, kako objašnjavaju u Ministarstvu, prijedlogom Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za utvrđivanje posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon, za koji javno savjetovanje traje do danas, za sve vrste vozila smanjuje iznos početne naknade za pet posto.

“Shodno predloženom, za sve vrste i kategorije vozila smanjio bi se iznos posebne naknade za okoliš za pet posto. Dodatno smanjenje odnosi se na vozila na hibridni način pogona koja ostvaruju smanjenje za 30 posto.

VEZANE VIJESTI
U tijeku testiranje 131 uzorka, oglasili se i prvozaraženi braća blizanci

Zaključno, sva vozila koja za pogon koriste alternativna goriva oslobađaju se plaćanja posebne naknade. Prijedlogom Uredbe ostvarit će se rasterećenje građanstva i gospodarskog sektora u iznosu od 10 milijuna kuna na godišnjoj razini”, kažu u Ministarstvu, donosi Večernji list.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here