Proteklog vikenda održan je 25. Međunarodni jesenski bjelovarski sajam u Gudovcu, u sklopu kojeg se održavao i „Bambino kup“, tradicionalna revija mladih uzgajivača goveda.

U ime Zagrebačke županije Sajam i „Bambino kup“ posjetio je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Na „Bambino kupu“ mladi uzgajivači, između 4 i 15 godina, predstavili su svoje umijeće vođenja teladi obučeni u tradicionalne narodne nošnje kraja iz kojeg dolaze. Ovim natjecanjem, koje se održava već dugi niz godina, želi se očuvati tradicija nošenja narodne nošnje i kulturna baština sela. Također, želi se potaknuti mlade da se bave stočarstvom, ostanu na selu i svoja znanja prenose na druge generacije. Na taj način nastoji se očuvati ruralni prostor u Hrvatskoj.

Zagrebačka županija nagradila je mlade natjecatelje prigodnim poklon paketima.

Inače, na Jesenskom sajmu svoje proizvode i usluge u gospodarskom dijelu sajma predstavilo je oko 500 izlagača iz Hrvatske i petnaestak stranih država, a organizatori ističu kako je sajam posjetilo oko 50.000 posjetitelja. Drugu godinu za redom u sklopu sajma organizira se i „Peti element“ sajam grijanja i obnovljivih izvora energije.

Foto: Zagrebačka županija

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here