VIDEO PRILOG USKORO!

Konferencija „Gospodarstvo u fokusu“, čija je glavna tema „Županije nositelji regionalnog razvoja“, održala se u petak, 3. ožujka, u Zagrebu.

Cilj konferencije je pokazati sve poznate i manje poznate mogućnosti gospodarskog napretka u županijama te potaknuti da svi dionici – uprave, gospodarstvenici, krovne institucije, predstavnici stranih veleposlanstava i stranih ulagača – surađuju i uspostavljaju nove modele partnerstva. Kako građanima omogućiti djelotvornije usluge na lokalnoj razini, kako županije mogu preuzeti veću odgovornost za regionalni razvoj, koje su mogućnosti gospodarskog napretka u županijama, kako surađivati sa stranim ulagačima, bile su samo neke od tema.

U ime Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić sudjelovao je na panel raspravi na temu ‘Što županije nude, a što investitori očekuju?’

Rekao je župan te nastavio kako Zagrebačka županija ima niz velikih investicija domaćih i stranih investitora, te kako se samo u ovoj godini planiraju investicije vrijedne milijardu kuna ..

Konferenciji je prisustvovao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je govorio o poboljšanju investicijske klime u Sisačko-moslavačkoj županiji pri čemu je istaknuo kako su županije ključni nositelji regionalnog razvoja…

U nastojanju da nastave gospodarski razvitak, Sisačko-moslavačka županija i ove će godine aplicirati za sredstva EU fondova iz područja gospodarstva (obrt, malo i srednje poduzetništvo), energetike, komunalnog gospodarstva, prometa i turizma..

Konferenciju, koja je pokazala sve mogućnosti gospodarskog napretka u županijama i nove modele partnerstva, organizirala je Hrvatska zajednica županija u suradnji s poslovnim tjednikom Lider.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here