U suradnji umjetničke organizacije „Točka na i“ i Grada Gline u subotu 22. rujna u Hrvatskom domu je održana premijera predstave Mrak Čudak.

Mnoštvo djece i odraslih okupilo se na premijeri predstave “Mrak Čudak”, jedinstvene i nesvakidašnje predstave zamišljene kao teatar sjena. “Mrak Čudak” nastao je prema adaptaciji teksta Kristine Kegljen po motivima istoimene priče Feride Duraković, a na inicijativu Antonie Šašo Brkanić, glumice koje se školovala i odrasla u Glini. Kazališni komad oživjeli su upravo Antonia Šašo Brkanić, Davor Kovač, Lidija Kraljić i Mladen Klarić.

Režiju predstave potpisuje Silvije Vadla: “Mislim da je ovo bilo dragocjeno iskustvo za sve jer ovo je neka nova vrsta teatra. Veseli me što su djeca pratila ovu priču koja nije nimalo jednostavna i što su je na kraju ponijeli sa sobom kući”.

Predstava “Mrak Čudak” je dio kampanje „Okolo naokolo“ kojom se nastoji dovesti predstave u svaki kutak Hrvatske, osobito tamo gdje ih je najmanje i gdje ljudi nemaju mogućnosti za česti doticaj sa živom umjetnosti.

Da je predstava bila iznimno uspješna najbolje dokazuju nasmiješena dječja lica, a predstavu nisu propustili ni odrasli. Pun pozitivnih dojmova bio je i Mario Ožaković, profesor glazbene kulture i ljubitelj teatra sjena:

“Predstava je zbilja bila upečatljiva, osobno volim teatar sjena i to mi je jedan od prioritetnih kazališnih tehnika. Sama predstava ima motiva koji su primjereni dječjem uzrastu, a jednako tako ima i motiva koji su primjereni odraslima, cjelokupna je”.

Sjajnu glumu i pozitivnu poruku, koju kroz metaforu razumljivu svim generacijama predstava šalje, publika je nagradila gromoglasnim pljeskom uz želju da ovakvih događanja ima što više.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here