Održana skupština KK Glina, a ujedno najavljen Međunarodni košarkaški turnir Glina 2022.

65

U prostorijama Zavičajnog kluba Marinbrod sinoć je održana Izborna skupština Košarkaškog kluba Glina koji na području Grada Gline aktivno djeluje od 1979. Godine.

Dosadašnji predsjednik kluba Dario Žinić osvrnuo se na učinjeno u proteklom periodu, a posebice na protekle dvije godine i ovogodišnji ulazak U13 uzrasta kluba u Prvu hrvatsku košarkašku ligu, navodi se u priopćenju iz kluba.

Predajući funkciju predsjednika novom predsjedniku Andreju Klobučaru, Žinić je istaknuo kako je upravo ulazak u prvu ligu povijesni uspjeh za glinski sport i promocija koja je Gradu Glini prijeko potrebna.

Uz novoizabranog predsjednika, izabran je i novi tim ljudi koji će kako je sam Klobučar naglasio:

“Postavit ćemo si visoke ciljeve, a to su između ostalih organizacija škole košarke na području Grada Gline i Općine Topusko, a sve to kako bi djeci pružili mogućnost bavljenja sportom i kako bi ih naučili da u životu ima nešto bolje i važnije od igranja na mobitelima i odlazaka u ugostiteljske objekte”.

Na samom kraju skupštine održan je i radni sastanak kao predstavljanje ovogodišnjeg Međunarodnog košarkaškog turnira Glina 2022. U znak sjećanja na prerano preminulog poslijeratnog osnivača kluba g. Željka Klobučara Klobija.

Tako će Grad Glina početkom rujna (03. I 04.09) na dva dana ugostiti ekipe iz Hrvatske, BiH i Slovenije, a one su redom uz domaćina Glinu: Cibona Zagreb, Cedevita Junior, Dubrava, Bosco, Novi Zagreb, Zadar, Škola košarke Dražen Petrović, Split, Krka Novo Mesto, Ilidža Sarajevo i Košarkaška Akademija Herceg Bosne.

Iz kluba su poručili kako ovim turnirom žele poslati poruku zajedništva, poruku da su djeca budućnost i da Grad Glina i dalje živi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime